Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cinci angajați ai Ambulanței Dej în autoizolare. Au intrat în contact cu pacienți infectați cu Covid-19

0 3.011

Cinci angajați ai stației de Ambulanță Dej sunt în autoizolare. Aceștia au intrat în contact cu pacienți infectați cu Covid-19. Intervențiile stației de Ambulanță devin tot mai grele și mai lungi ca durată.

Mariana Baciu, șeful stației de Ambulanță Dej, a declarat în cursul zilei de astăzi la o emisiune din grila de programe a Radio Fir faptul că cinci angajați ai stației sunt în autoizolare.

Această măsură a fost luată după ce personalul au intrat în contact cu pacienți covid-19. În doar o săptămână, a mai notat aceasta, Ambulanța Dej a intervenit la zeci de solicitări cu cazuri din ce în ce mai grave.

Totodată, în ultima săptămână Ambulanță Dej a consumat 55 de echipamente complete de protecție folosite doar în cazul pacienților suspecți sau confirmați cu coronoavirus.

Cele cinci persoane de la Ambulanță aflare în izolare fac ca stația de la Dej sa funcționeze sub capacitate din lipsă de personal și resurse de materiale de protecție.

Stația de ambulanță are în total 25 de angajați. De asemenea sunt doar două autospeciale la Dej care preiau pacienții de la domiciliu și îi predau la spitalul din Dej sau direct la Cluj.

Acest lucru face ca intervențiile să fie tot mai grele și mai lungi ca durată, astfel că alți pacienți nu pot beneficia de intervenția la timp a autosanitarelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More