Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cinci blocuri au rămas fără acoperiș la Dej. Alte zeci au fost afectate, o mașină e daună totală, iar zeci de copaci au fost doborâți de furtună – FOTO/VIDEO

0 146

S-a dezlănțuit potopul duminică după-amiaza la Dej, în doar o jumătate de oră o furtună demnă de cod portocaliu provocând dezastru și panică în mai multe zone din oraș. Cinci blocuri au rămas complet fără acoperiș, alte zeci de blocuri, case și magazine au rămas fără bucăți din acoperiș, pentru ca zeci de copaci să fie rupți sau smulși complet din pământ.

Cartierul Dealul Florilor a fost cel mai afectat după ce vântul extrem de violent a smuls total sau parțial acoperișurile mai multor blocuri, bucăți mari de lemn sau tablă zburând la mare distanță între blocuri, pe garaje sau parcări.

Tot în cartierul Dealul Florilor mai mulți arbori uriași au fost smulși pur și simplu din rădăcină, căzând chiar pe carosabil, pe strada Unirii. Circulația pe una dintre cele mai circulate artere rutiere din oraș a fost blocată timp de aproape trei ore, până când echipajele de pompieri au reușit să degajeze carosabilul de copacii căzuți. Tot acolo o mașină a fost avariată aproape integral de un copac gros care a căzut pe autoturism.

Nici locuitorii din centrul orașului nu au fost feriți de efectele furtunii. Acoperișul unui magazin din zona centrală a fost smuls de vânt și aruncat în mijlocul drumului, în calea sa rupând și firele electrice de pe stâlpi. Aceeași situație s-a înregistrat și la un bloc de pe strada I. P. Reteganu, unde acoperișul de pe două scări de bloc a fost luat de vânt și azvârlit în stradă, sau chiar pe digul Someșului. Și aici o mașină a fost avariată, după ce bucăți mari de tablă și lemne au căzut pe șoseaua intens circulată.

Alte pagube ne-au fost semnalate de cititorii noștri și la un bloc de pe strada Crângului, pe strada Dobrogeanu Gherea și la alte clădiri și blocuri din cartierul Dealul Florilor. Două mașini s-au ales cu parbrizele sparte după în zona străzii Pepineriei, după ce un copac s-a prăbușit peste ele. De asemenea, un magazin din zona Spitalului Municipal Dej a rămas și el fără acoperiș.

Pompierii dejeni, alături de echipaje ale Poliței Locale și Poliției Rutiere, dar și angajați ai Serviciului de Administrare a Domeniului Public au intervenit în sprijinul locuitorilor în zonele unde li s-a solicitat. Primarul Costan Morar s-a aflat și el în mijlocul locuitorilor afectați și a promis că le va acorda sprijin financiar pentru repararea acoperișurilor, în urma unei ședințe de îndată a Consiliului Local Dej, ce va avea loc săptămâna viitoare. Alături de edilul șef în teren au fost azi și viceprimarul Teodora Muncelean, consilieri locali sau angajați ai Primăriei Dej, pentru a face o primă analiză la cald a pagubelor provocate de furtună.

Și echipele de intervenție ale companiei de electricitate au fost nevoite să iasă în teren în mai multe zone din oraș, după ce în zonele unde copacii au fost rupți aceștia au căzut peste firele de pe stâlpi, lăsând sute de familii fără curent electric.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1596419033754191.1073742409.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More