Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cinci cercetașe din Dej vor petrece 17 zile în Franța

0 46

imagine franta

Cinci cercetașe din Centrul Local Dej de cercetași vor participa în perioada 6-23 iulie la un camp cu un grup de cercetași francezi și la Jamboreea Națională “You’re up 2015” din Strasboug.

Cele cinci fete vor reprezenta cercetășia din Dej în cadrul contingentului național la jamboree, format din 86 de cercetași din toată țara, dintre care 15 lideri. Maria Diana Belu, Andreea Teodora Bob, Teodora Iulia Cornea si Eniko Kovacs vor participa in calitate de exploratori, iar Amanda Gădălean, o cercetașă cu experiență de aproape 10 ani, in rolul de asistent de lider. Toți cercetașii din România vor fi împărțiți în unități, iar prin intermediul procesului de Twinning fiecare unitate din Contigentul României se va “înfrăți”, va fi pusă sub paza unei alte unități din Contigentul Franței.

În perioada 06 – 16 iulie 2015, unitatea cercetașelor dejene va participa alături de o unitate de cercetași francezi la un camp pentru a se familiariza cu cercetășia franceză și a-și face prieteni noi. Deviza acestei legături va fi: împărțim același pământ, același camp, creăm activități în echipă și cel mai important, luăm în fiecare zi masa împreună (“we share the same campsite, share the same activities, and eat together”). Toată această perioadă se anunță înfloritoare pentru crearea prieteniilor trainice și pentru dezvoltarea plus punerea la încercare a propriului sine. După aceea, timp de 7 zile, cercetașele vor participa la Jamboreea You’re up 2015” din Strasbourg alături de alți 15000 de cercetași din 14 țări.

Datorită implicării liderilor de la nivel național, unitatea de cercetași în care se afă fetele va fi finanțată printr-un proiect european ce acoperă aproape toate costurile: deplasare, cazare și activitatile din cadrul jamboreei. O activitate din cadrul jamboreei include o vizita la Parlamentului European plus participarea la dezbaterile ce vor avea loc – un scop major al acestei Jamboree fiind de a educa cetățenismul eropean prin observarea și implicarea în probleme politice aduse în discuție. De asemenea, acțiunile de solidaritate sunt o traditie pentru jamboreele cercetășești, de aceasta dată fiind numite :“Agis pour l’autre, agis pour toi!”

steaguri romania si franta

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More