Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cinci destinații însorite în care să călătoriți primăvara

0 2.409

Suntem la început de 2023 și, inevitabil, ne gândim la viitoarele călătorii din acest an. După această iarnă cenușie, răcoroasă și, în multe locuri chiar ploioasă, simțim nevoia de soare și căldură. Putem opta pentru o destinație din Europa sau una mai îndepărtată, chiar luxury. Dacă nu v-ați decis încă asupra destinațiilor de vacanță din această primăvară, mai jos aveți câteva recomandări spre destinații mai însorite.

Marrakech, Maroc

Marrakesh este una dintre destinațiile de top ce pot fi vizitate în anotimpul de tranziție de la frig la cald. Totodată, în Marrakech pot fi găsite unele dintre cele mai venerate hoteluri din lume, unde puteți experimenta luxul sublim în palate istorice ornamentate, luxul minimalist în pavilioane private sau gustul Marocului într-un riad retras. Este o destinație ideală pentru cei ce doresc să experimenteze o bucătărie unică amestecată cu frânturi din istorie. O ratați excursia de o zi în vechiul port comercial Essaouira, un sit aflat în Patrimonoul Mondial Unesco.

Pentru iubitorii de gambling, Marrakech poate fi o alegere interesantă. Sunt cazinouri clasice în diferite hoteluri din Maroc, însă platformele digitale sunt ”ilegale”. De fapt, există o lege învechită care scoate în afara legii cazinourile online, dar autoritățile nu au sancționat cetățenii marocani ce practică aceste jocuri. Turiștii pot juca la cazinourile online, dar unele site-uri pot fi interzise de providerii de internet din Maroc. Fiți vigilenți când alegeți să jucați pe https://cazinoro.com/ și optați pentru sloturile cu rotiri gratuite – https://cazinoro.com/free-spins/.

Legat de experiența culinară, bucătăria marocană este una echilibrată, în care predomină picantul tradițional și gustul amărui al zahărului și mentei. Bucătăria marocană este o combinație între preparatele nord-africane, arabe și mediteraneene. Puteți să vă bucurați de o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Alentejo, Portugalia

Situată între Lisabona și Algarve, Alentejo este o regiune agricolă mai puțin cunoscută din Portugalia. Găzduiește podgorii și plantații de măslini. Unele familii portugheze și-au transformat fermele în hoteluri, deschizând experiența autentică pentru oaspeți. Regiunea agricolă din Alentejo oferă o experiență captivantă, asemănătoare Toscanei din Italia.

Este o destinație deschisă pentru familii, cupluri, pentru iubitorii de gastronomia tradițională portugheză.

Paros, Grecia

Paros este o insulă faimoasă din Grecia. Se bucură de un peisaj ce fascinează cu dealurile sale ondulate presărate cu capele private, precum și văile fertile, coastele aurii și satele pitorești văruite. Paros începe să ofere un echilibru între atmosfera tradițională autentică grecească și lux. Este o destinație alteernativă la mult mai aglomeratele insule grecești Santorini și Mykonos.

Provence, Franța

Provence este o renumită regiune din Franța. Peisajele frumoase ale văilor bucolice, mâncărurile delicioase și activitățile atemporale oferă un răgaz unic din lumea noastră desfășurată într-un ritm accelerat. Zilele însorite în care explorăm ferme idilice, cramele vechi de secole și satele pitorești, se termină adesea cu cine la lumina lumânărilor. Este o destinație ideală pentru gurmanzii aflați în căutare de noi experiențe culinare.

Valletta, Malta

Cuprinzând trei insule în mijlocul Mării Mediterane, micuța Malta este plină de istorie și cultură. Luați feribotul cu hop-on și hop-off pentru o baie în superba Lagună Albastră și explorați Grota Albastră cu adevărat unică. Malta este o destinație ideală pentru cei interesați de istorie și cultură bogată, mâncare excelentă și climă caldă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More