Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cinci evenimente rutiere pe șoselele din Sălaj, de Crăciun

0 44

Neacordarea de prioritate, viteza neadaptată la condițiile de drum și nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni au fost cauzele care au produs de Crăciun cinci accidente de circulaţie în urma cărora cinci persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale şi investigaţii. Printre persoanele accidentate, trei au fost pietoni.

Neatenţia la volan face victime

Joi, 24 decembrie, la ora 13:19, pe bulevardul Mihai Viteazu, din municipiu, s-a produs un accident rutier în urma căruia o persoană a ajuns la spital.

Un bărbat de 46 ani, din Dobrin, în timp ce conducea autoturismul, nu a acordat prioritate de trecere altui autoturism care circula pe drumul prioritar, condus de un tânăr de 28 ani, din Halmăşd şi a intrat în coliziune cu acesta.

În urma impactului, bărbatul din Dobrin a fost rănit uşor. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


Pieton accidentat grav la intrare în Şimleu Silvaniei

O persoană a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost accidentată de un autoturism. Evenimentul a avut loc în data de 24 decembrie, ora 18.26, când un bărbat de 41 de ani, din Camăr, a condus autoturismul proprietate personală pe DN 1H, iar la intrare în localitatea Şimleu Silvaniei a accidentat grav un pieton, în vârstă de 57 de ani, din Nuşfalău, care se deplasa pe partea carosabilă.

În urma testării cu alcooltesul, nici şoferul şi nici pietonul nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Accident de circulaţie cu o victimă pe DJ 110B

În ziua de Crăciun, la ora 18.20, pe DJ 110 B, între localităţile Bobota şi Derşida, a avut loc un eveniment rutier. Şoferul, un adolescent de 20 de ani, din Derşida, conducea un autoturism pe direcţia menţionată, moment în care, a accidentat o femeie din aceeaşi localitate. Pietonul, în vârstă de 63 ani, se deplasa pe mijlocul drumului, în acelaşi sens de mers, fără să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii flourescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină.

Urmare impactului, pietonul a fost accidentat grav, ulterior fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Cercetările continuă pentru vătămare corporală din culpă.
Pieton băut accidentat în ziua de Crăciun

În ziua de Crăciun, la ora 19.10, pe DN 1H, prin localitatea Şimleu Silvaniei, un bărbat de 64 ani, din localitate, în timp ce conducea ambulanţa cu semnalele de avertizare luminoase în funcţiune, a accidentat uşor un pieton, în vârstă de 51 ani, din Şimleu, care s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure, pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.

La testarea cu alcooltestul, pietonul avea o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, cercetările continuă pentru vătămare corporală din culpă.
Tânăr din Şimleu, rănit în accident de circulaţie

Duminică, 27 decembrie, ora 10.53, un tânăr de 27 ani, din Ip, conducea un autoturism prin localitatea Nuşfalău. Datorită neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum în curbă, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus regulamentar din sens opus, de un şimleuan, în vârstă de 26 ani.

Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a şimleuanului.
Atenţie pietoni! Respectaţi regulile de circulaţie rutieră!

Orice persoană, indiferent de vârsta, sex sau profesie, care se deplasează pe jos, pe un drum public este pieton.

Pietonii constituie cea mai numeroasă categorie de participanţi la traficul rutier.

Nu rare ori sunt situaţiile când pietonii, din diferite motive, folosesc, în deplasările lor, drumurile publice situate în afara oraşelor sau satelor. Şoseaua nu este prevăzută de cele mai multe ori cu trotuare. Pentru ca totuşi, circulaţia pietonilor să se desfăşoare în siguranţă trebuie respectate unele reguli de circulaţie rutieră. De aceea, vă recomandăm să utilizaţi trotuarele aflate de o parte şi de alta a părţii carosabile şi să circulaţi pe partea stângă a carosabilului în sensul de mers şi cât mai aproape de marginea acestuia când lipsesc trotuarele, potecile şi acostamentul. Totodată, vă recomandăm, ca atunci când circulaţi pe timp de noapte să fiţi îmbrăcaţi în culori deschise sau să aveţi accesorii vestimentare din material reflectorizant sau să folosiţi în timpul deplasării lanterne sau felinare aprinse. De asemenea, acolo unde sunt treceri pentru pietoni, vă sfătuim să traversaţi numai pe trecere, dar numai după o temeinică asigurare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More