Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cinci participanți la Electric Castle au ajuns la spital. Peste 500 au avut nevoie de ajutor medical

0 74

În perioada 12-16 iulie, peste 260 de pompieri ai ISU Cluj, medici de urgență UPU-SMURD și studenți voluntari SMURD din cadrul UMF Cluj au asigurat măsuri suplimentare, la festivalul de muzică „ElectricCastle”, din localitatea Bonțida.

Salvatorii au acordat prim ajutor calificat pentru 557 persoane, care au semnalat probleme medicale, dintre care doar cinci au necesitat să fie transportate la unități spitalicești.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de sâmbătă spre duminică, fiind asistate 144 de persoane.

Atât pe timpul zilei, cât și noaptea, echipele de salvatori formate din militari și voluntari ISU au patrulat în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a preveni eventuale situații de urgență și pentru a ajuta persoanele cu afecțiuni medicale.

Pe durata festivalului, la locul evenimentului au fost montate două spitale mobile, deservite de personal și echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj. Acestea au fost asigurate permanent cu patru ambulanțe SMURD și mai multe autospeciale și utilaje specifice intervențiilor ISU.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More