Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Cinci persoane reținute de DIICOT Maramureș pentru că au comercializat substanţe cu efecte psihoactive

0 130

Cinci persoane au fost reţinute de DIICOT Maramureş în urma a 13 percheziţii făcute în judeţ şi în Satu Mare, fiind suspectate că, începând din 2018, au achiziţionat şi comercializat substanţe cu efecte psihoactive.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus, joi, reţinerea pentru 24 de ore a cinci inculpaţi, pentru efectuare de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2018-2021, inculpaţii au achiziţionat, transportat, preparat, ambalat deţinut şi comercializat substanţe cu efecte psihoactive la preţul 10 lei / plic”, arată DIICOT.

Joi, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Maramureş, au făcut 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Maramureş şi Satu Mare, în urma cărora au fost ridicate 142 de pliculeţe cu substanţă albă, pulverulentă şi substanţă vegetală, de culoare verde, susceptibilă de a avea un efect psihoactiv, 1.835 de pliculeţe din material plastic transparent, prevăzute cu ziplock, precum şi suma de 52.556 de lei.

De asemenea, au mai fost ridicate trei grindere, o pipă şi mai multe recipiente, o pungă din material plastic, neagră, care conţinea cinci perechi de mănuşi, 13 sticluţe şi 15 pungi din hârtie (o pungă din hârtie care conţinea o substanţă vegetală de culoare verde) şi alte obiecte şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Vineri, cei 5 inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Maramureş cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca, SCCO Satu Mare şi SCCO Sălaj, al poliţiştilor din cadrul IPJ Maramureş şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş.

La operaţiune au participat jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More