Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Cine este criminalul prins la Dej? A ucis o femeie cu mai multe lovituri de ciocan

0 4.805

Tânărul ridicat azi de către trupele speciale a ucis cu sânge rece o britanică în vârstă de 55 de ani. Poliția Regatului Unit îl caută din 2013.

Tânărul prins azi, 10 iulie, la Dej, era căutat de la sfârșitul anului 2013. Acesta a ucis cu sânge rece o femeie, în vârstă de 55 de ani. Este vorba despre Valerie Graves, mamă a doi copii. Aceasta a fost văzută ultima oară în viață la ora 22:00, pe 29 decembrie 2013.

Nu au existat semne de luptă, dar o examinare post-mortem a constatat că femeia a suferit răni severe la cap după ce a fost lovită cu un ciocan. Crima s-ar fi petrecut probabil aproape de miezul nopții. Ofițerii au găsit arma crimei la 600 de metri de casa în care se afla Valerie Graves.

Poliția britanică a oferit chiar și o recompensă de 10.000 de lire sterline pentru informații care duc la arestarea și condamnarea criminalului.

Ce spun autoritățile britanice

Astăzi însă, criminalul se pare că a căzut în mâinile legii. Autoritățile britanice au emis și ele un comunicat de presă prin care se descrie lungul și complicatul caz al lui Valerie Graves. La 30 decembrie 2013, scriu aceștia, mamă și bunică, în vârstă de 55 de ani, Valerie Graves a fost găsită brutal ucisă în dormitorul casei din Smugglers Lane, Bosham. Stătea în chirie, în timp ce proprietarii erau departe pentru perioada Crăciunului.

Cel suspectat și ridicat astăzi de trupele speciale din municipiul Dej, județul Cluj, este un tânăr de 28 de ani, pe numele de Cristian Sabou. La arestarea acestuia au fost prezenți și detectivii din echipa Surrey și Sussex Major Crime Team. Sabou va fi dus în fața instanței din Cluj-Napoca pentru a se confrunta cu procedurile de extrădare. Inspectorul-șef al inspectorului Jon Fanner a spus;

„Aceasta este o evoluție majoră în acest caz. Rezultatele anchetelor detaliate în România de către ofițerii din echipa Surrey și Sussex Major Crime Team, sunt o victorie a colaborării valoroase cu ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale de Investigații Penale din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Serviciul de Investigare Penală din Cluj, Brigada de Operații, Cluj și procurorul local” a afirmat Inspectorul-șef Jon Fanne.

„Este o evoluție majoră în sarcina noastră de a obține justiție pentru Valerie și familia sa, dar cazul este acum în fața instanțelor, procedurile sunt active și nu suntem în măsură să dezvăluim alte informații în acest moment” a mai adăugat acesta.

De îndată ce va fi returnat în Regatul Unit, Sabou va fi condus direct la Curtea de Magistratură din Sussex pentru o apariție inițială înainte de a fi reținut în custodie pentru procesul judecătoresc al Coroanei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More