Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Cine este Dan Mitre, autorul masacrului de la turma de oi din Cluj Napoca

0 1.647

Dan Mitre, cel care a ucis de distracție cinci oi care pășteau în apropierea ansamblului rezidențial pe care el îl construise, este fiul profesorului universitar Viorel Mitre (foto), de la Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară(USAMV) din Cluj-Napoca. Dan Mitre este patron la SC Ferma Steluța SRL Cluj, dar și la Gella Invest SRL, cea care a construit ansamblul rezidențial Panoramic Hill.

Viorel Mitre deține în proprietate nu mai puţin de 32 terenuri şi o singură locuinţă. Doar cu salariul de profesor universitar, unul nu foarte mare, Viorel Mitre a ajuns în doar câțiva ani să fie un adevărat latifundiar al României. Viorel Mitre este acționar și la SC Agroindustriala SA Cluj, cea care a preluat terenul deținut de fosta fermă pomicolă de pe Dealul Steluța. Societatea deținea 200 de hectare de livadă. „Agroindustriala s-a format în 2002 pe terenurile retrocedate din fostul IAS (terenurile preluate de stat), iar prin proces de privatizare terenurile au fost luate pe contract de concesiune. Terenul aparţinea Bisericii Romano-catolice”, explică prof. dr. ing. Viorel Mitre, administrator Agroindustriala.

Fiul acestuia, Dan Mitre, este administratorul SC Ferma Steluța SRL Cluj, înființată în 2010 cu terenuri luate în arendă. Dan Mitre a primit aviz favorabil din partea Comisiei de Urbanism a municipiului Cluj-Napoca pentru dezvoltarea proiectului european „Înfiinţare plantaţie pomicolă pe Dealul Steluţa, lucrări de sistematizare verticală, amenajări incinte, construire împrejmuire şi accese, bazine de stocare apa, sisteme de irigaţie supraterane, reabilitare rigole supraterane, realizare podeţe pentru circulaţia auto şi pietonală, realizare sisteme din structuri metalice uşoare de susţinere a plaselor antigrindină”.

Dan Mitre este și patronul SC Gella Invest SRL Cluj, firmă care se ocupă cu construcții de clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Tatăl său a fost cel care a obținut aprobările din partea Primăriei pentru a construi ansamblul de vile de pe strada Voroneț. În conducerea Gella Invest a intrat și Viorel Mitre, dar și Ioana Mitre, soția acestuia, și ea profesoară la USAMV Cluj.

El a construit ansamblul rezidențial Panoramic Hill, care conține 27 de vile, dar care nu se bucură de succes. Dan Mitre a luat un credit de 2 milioane de euro pentru a demara acest proiect, dar vilele sale nu au avut succes. Patronul a ajuns să nu mai poată plăti ratele la bancă, după ce nu a vândut nici măcar jumătate din construcțiile făcute. Probabil de aceea s-a enervat atât de tare pe bietele oi, care prin simplul fapt că pășteau în zonă, afectau negativ imaginea ansamblului rezidențial.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More