Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”CIOLOȘ NU JUBILA; NE VOM DA LA PRUNA TA”. Protestatarii din fața Penitenciarului Gherla cer demisia ministrului Justiției – FOTO/VIDEO

0 87

Peste 100 de angajați ai penitenciarelor din zona de Nord a țării protestează, luni, în fața Penitenciarului Gherla, față de condițiile de muncă pe care le au și față de nivelul de salarizare, cerând, totodată, demisia ministrului Justiției, Raluca Prună, precum și demisia Guvernului Cioloș.

Peste 100 de angajaţi ai Penitenciarului Gherla protestează, luni, în faţa instituţiei, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi cerând majorarea salariilor, eliminarea inechităţilor salariale, a deficitului de personal şi demiterea ministrului Justiţiei pentru „incapacitate profesională”. Protestatarii vor drepturi salariale similare angajaţilor din sistemul de apărare.

Protestatarii au bannere cu mesaje precum „Muncim pe datorie, ruşine să vă fie”, „Legea trebuie aplicată, nu încălcată”, ‘Prună nu mai sta, demisia’ și ‘CIOLOȘ NU JUBILA; NE VOM DA LA PRUNA TA’ şi „Stop discriminării”.

Totodată, cei peste o sută de angajaţi ai Penitenciarului Gherla care protestează au adus şi pungi cu prune.

De asemenea, protestatarii ai scandat „Demisia”, „Ruşine să vă fie”, „Jos ministrul mincinos” şi „Jos Guvernul mincinos”.

În momentul în care ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a ajuns la Penitenciarul Gherla, protestatarii au huiduit.

Unul dintre liderii angajaţilor a declarat că protestatarii aşteaptă o întâlnire cu ministrul Justiţiei pentru a-i aduce la cunoştinţă nemulţumirile pe care le au.

„Am declanşat mişcări de protest în toate penitenciarele din ţară şi cerem îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal în penitenciare, deoarece este un mare deficit, eliminarea inechităţilor salariale şi demitea ministrului Justiţiei pentru incapacitate profesională. Avem în penitenciare 1,5 milioane de ore suplimentare, care sunt imposibil de recuperat din cauza deficitului de personal de 8.000 de angajaţi”, a afirmat acesta.

O delegaţie a protestatarilor a fost invitată la discuţii cu ministrul Justiţiei.

Raluca Prună se află la Penitenciarul Gherla alături de ambasadorul Norvegiei Tove Westberg pentru a inaugura un centru terapeutic pentru femei cu o capacitate de 60 de locuri, finanţat cu 1,2 milioane de euro din fonduri norvegiene.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More