Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Circ la ședința Consiliului Local Dej: Proiectul blocului V03 a fost respins, apoi amânat – VIDEO

0 39

Cea mai aprinsă ședință de Consiliu Local a anului la Dej s-a încheiat vineri, după votarea bugetului, cu discutarea proiectului de hotărâre privind situația blocului V03 de pe Dealul Florilor.

Consilierii locali nu au reușit să se pună de acord cu amendamentele aduse proiectului de hotărâre inițiat de către primarul Costan Morar, iar după lungi dezbateri, s-a trecut la vot. Aici, surpriză! Consilierii locali care au ridicat mâna pentru aprobarea proiectului au fost mai puțini decât cei care s-au abținut, astfel că proiectul trebuia în mod normal să fie respins.

Doar că, așa cum se mai procedează pe la țară, primarul a solicitat o pauză pentru consultări, deși proiectul primise deja vot negativ.

În timpul pauzei, discuțiile pro și contra au continuat, consilierii locali PNL și UDMR solicitând amânarea proiectului și consultarea cetățenilor printr-o dezbatere publică.

De altfel, această opțiune a consultării dejenilor cu privire la acest proiect de maximă importanță pentru zona centrală a cartierului Dealul Florilor a fost adusă în discuție încă de ieri de viceprimarul Aurelian Mureșan.

Acesta declara ieri pentru Someșeanul.ro că este ”în favoarea demolării și igienizării zonei respective, dar consideră că o dezbatere publică și o consultare reală a cetățenilor din zonă este binevenită când se demarează proiecte care vor influența calitatea vieții dejenilor pe mulți ani de acum înainte”.

Citiți și: Premieră la Dej: Viceprimarul Aurelian Mureșan impune consultarea cetățenilor referitor la proiectul blocului V03

Văzând că proiectul său este în pericol de a fi respins (deși asta s-a și întâmplat de fapt la primul vot) primarul Costan Morar a decis să dea ascultare și cetățenilor direct afectați de urmările acestui proiect. Astfel, în zilele următoare va fi organizat la Dej un sondaj printre cetățeni

Sondajul se va realiza prin formulare care vor fi completate pe stradă sau la sediul Primăriei Dej, urmând ca după centralizarea opțiunilor locuitorilor, să se contureze un nou proiect de hotărâre, care va fi supus votului consilierilor locali într-o ședință extraordinară, ce va avea loc vinerea viitoare.

[socialpoll id=”2327941″]

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More