Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Circ în sala de judecată. O procuroare din Cluj-Napoca a fost înregistrată în timp ce făcea crize de nervi – VIDEO

0 56

O procuroare la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca a fost înregistrată în timp ce făcea o criză de nervi, certându-se cu unul dintre martorii pe care-i avea la un dosar. Protagonista, se pare, nu este la prima ieșire nervoasă de acest gen, colegii acesteia reclamând-o în dese rânduri pentru crizele și circul creat de nervii procuroarei.

Procurorul Laura Grădină a fost înregistrată în timp ce răbufnea într-o conversaţie avută la Procuratură şi folosea cuvinte obscene pentru a descrie dosarul pe care îl avea în lucru. Femeia n-a putut accepta faptul că un bărbat implicat într-un dosar pe care îl ancheta nu-şi amintea toate detaliile faptei. În ciuda reproşurilor venite pe bandă rulantă şi ameninţărilor care au răsunat în sală, omul a încercat să-i explice că au trecut cinci ani de la producerea faptei şi că nu-i poate furniza toate informaţiile cerute. Explicaţii, se pare, inadmisibile pentru procuroare, care a continuat pe acelaşi ton ridicat şi cu un limbaj folosit mai degrabă la colţ de stradă.

Incidentul nu este unul singular. Mai mulţi poliţişti le-au dezvăluit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei că limbajul folosit, dar şi comportamentul Laurei Grădină lasă mult de dorit. Femeia are frecvent ieşiri nervoase şi un limbaj presărat cu expresii obscene. Anchetatorul este acuzat de colegi și de mai mulți polițiști că folosea frecvent cuvinte vulgare și dacă ceva nu îi plăcea se apuca, în secunda doi, de urlat.

Inspecția Judiciară s-a sesizat și a venit la Cluj Napoca unde a stat de vorbă cu toți cei care au reclamat comportamentul procurorului Lauda Grădină. După o anchetă de câteva săptămâni, Inspecția Judiciară a anunțat că a dispus sesizarea Secției de Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru sancționarea disciplinară a Laurei Grădină.

Sancțiunea disciplinară poate merge de la avertisment până la excluderea din magistratură. Potrivit Inspecţiei Judiciare, prin afirmaţiile, expresiile şi tonul folosit, procurorul a avut un comportament incompatibil cu onoarea şi demnitatea profesiei de magistrat.

Între timp, Laura Grădină s-a mutat de la Cluj, la Parchetul Tulcea, transferul având loc la cererea acesteia.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More