Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Circa 3000 de litri de alcool, fără documente de proveniență, confiscați de polițiștii Dejeni – FOTO

0 70

Poliţiştii clujeni au confiscat circa 3.000 de litri de alcool, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, transportaţi fără documente de provenienţă.

Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar autoutilitara cu care se efectua transportul a fost indisponibilizată.

La data de 19 februarie, în jurul orei 10:15, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au oprit pentru control, pe raza localităţii Câţcău, o autoutilitară.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit faptul că se efectua un transport ilegal de alcool etilic, fiind identificate recipiente cu alcool printre baloţi de fân.

Şoferul, un bărbat de 36 de ani, din judeţul Covasna, transporta cu autoutilitara circa 3.000 de litri de alcool etilic, pentru care nu avea acte de provenienţă.

Recipientele cu alcool, estimate la circa 100.000 de lei, au fost confiscate, iar autoutilitara a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a [ …] 40 litri alcool etilic, peste 200 litri băuturi spirtoase, etc., faptă prevăzută de Legea 227/2015 privind Codul fiscal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More