Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Circulația a revenit la normal la Dej, după finalizarea lucrărilor la cele două poduri

0 64

rosturi-dilatatie-pod

Intervenţiile de înlocuire a rosturilor de dilataţie la două poduri din municipiul Dej, de pe strada Libertăţii au fost finalizate şi circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri.

Investiţia, implementată de Primăria municipiului Dej şi executată de firma Hidroplasto din Botoșani, a demarat în 12 august şi a constat în amplasarea rosturilor de dilataţie. Lucrările au impus restricţii de circulaţie, pentru a permite respectarea procedurilor tehnice necesare viabilităţii lucrărilor.

„Era o investiţie necesară, pe care am demarat-o anul trecut cu primele două poduri, cel de peste Someş şi cel de peste calea ferată, iar anul acesta am continuat-o. Era nevoie ca toate cele 4 poduri de pe strada Libertăţii să beneficieze de înlocuirea rosturilor, având în vedere starea acestora şi traficul intens care se înregistra la nivelul lor. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în trafic pe parcursul lucrărilor, am solicitat firmei să finalizeze în timp cât mai scurt, însă pentru a nu compromite lucrarea era nevoie să se respecte pașii din punct de vedere tehnologic, respectiv tăierea structurii rutiere a podului, turnarea grinzilor de beton, beton care necesita timp de întărire 24 de ore, perioadă în care nu se puteau realiza alte intervenţii, acesta fiind şi motivul pentru care au fost înregistrate întreruperi ale activităţii. Ulterior au fost montate elementele de acoperire rosturi, toate fiind operaţiuni care nu au permis circulația pe sensul pe care se lucra. Sunt mulţumit că după aproximativ două săptămâni intervenţiile s-au finalizat, iar acum circulaţia pe toate cele patru poduri de pe strada Libertăţii se desfăşoară în condiţii optime”, a declarat primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More