Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Circulația rutieră, îngreunată în Pasul Tihuța, din cauza zăpezii

0 128

Circulaţia rutieră pe DN 17, principala cale de acces dintre Ardeal şi Moldova, se desfăşoară în condiţii de iarnă în Pasul Tihuţa, şoferii fiind nevoiți să înfrunte ninsoarea, vântul puternic şi un carosabil umed.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, Alexandru Slavita, a declarat pentru Agerpres că primii fulgi de nea au început să cadă în Tihuţa miercuri, în jurul orei 13,30, în zonă fiind trimis cu echipaj de deszăpezire cu încărcător şi autofreză, care a răspândit deja aproximativ 10 tone de sare pe carosabil.

Conform aceleiaşi surse, angajaţii de la Drumuri Naţionale au intervenit, în cursul nopţii de miercuri spre joi, în situația în care zăpada a continuat să cadă, fiind trimis şi un al doilea echipaj de deszăpezire în zonă.

Mai sunt aşteptate ninsori şi pe DN 17C, în Dealul Ştefăniţei, care face legătura cu Maramureş, dar şi în zona Rodna.

Judeţul Bistriţa-Năsăud se află, până vineri, sub incidenţa unui cod galben de precipitaţii abundente, ninsori şi intensificări ale vântului.

 

Webcam Pasul Tihuța

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More