Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Circulație în condiții de iarnă în Pasul Tihuța. Drumarii bistrițeni intervin pe șosele

0 178

Conform informării meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie începând de sâmbătă 02 decembrie ora 13:00 până duminică 03 decembrie ora 23:00, se vor înregistra precipitații predominant ninsori şi depuneri de strat de zăpadă, precum şi intensificari ale vântului, mai ales la munte unde rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar pe creste 80-90hm/h spulberand zăpada.

Potrivit unui comunicat de presă al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, zonele din județ, în  care s-a intervenit în ultimele 24 h, din punct de vedere al dezăpezirii căilor de transport rutier au fost:

– DN 17 Piatra Fantanele, unde pentru fluidizarea traficului au acționat 3 utilaje cu 20 tone material antiderapant;

– DJ 172 D Colibita, unde au intervenit 2 utilaje cu 13 tone material antiderapant;

– DJ 172 D Ilva  Mică,  unde un utilaj a folosit 4 tone material antiderapant.

Momentan în Pasul Tihuta  ninge,  iar rafalele vântului ajung la 40 km/h, circulația desfășurându-se in condiții de iarnă, în zona Rodna ninge, dar nu au fost sesizate probleme, iar Pasul Rotunda este închis în această perioadă  a anului.

Pentru siguranța cetățenilor Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă evitarea porniri la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire functioneaza eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehicolul este echipat corespunzator pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopata, sac cu nisip etc).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More