Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Circulație în condiții de iarnă în Maramureș. Vizibilitate redusă în Pasul Prislop

0 904

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe sectoarele de drumuri publice din județ, informează Prefectura Maramureș, care avertizează că în Pasul Prislop ceața afectează vizibilitatea.

Vremea a fost ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros și pe arii extinse, în partea a doua a intervalului, au căzut precipitații predominant sub formă de ninsoare. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 10.1 l/mp în Baia Mare.

Vântul a suflat slab la moderat cu intensificări de până la 79 km/h în zona montană înaltă, la Vf. Iezer, unde a spulberat și viscolit ninsoarea.

Temperatura maximă a fost cuprinsă între 1 grad la Ocna Șugatag și 2 grade în Baia Mare, Sighet, Târgu Lăpuș. Izolat s-a semnalat ceață.

Grosimea stratului de zăpadă măsura aseară până la 20 cm, la Vf. Iezer.

Valori ale temperaturii aerului la primele ore ale dimineții: -2 grade Borșa și Cavnic, -1 grad la Ocna Șugatag, 0 grade la Târgu Lăpuș, Baia Mare, Sighetu Marmației și Petrova, 1 grad în Vișeu de Sus, Baia Sprie și Seini. Cel mai rece a fost în Pasul Gutâi, -4 grade.

Zăpada frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe carosabilul sectoarelor de drumuri naționale din județ. Pe DN 18, În Pasul Prislop, stratul de zăpadă frământată măsoară până la 2 cm. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 30 utilaje și au împrăștiat 248 tone sare. Cerul este acoperit. Ninge pe toate sectoarele de drumuri naționale. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, între km 156 și km 180, în Pasul Prislop.

Precipitații sub formă de ninsoare s-au înregistrat și pe sectoarele de drumuri județene. Angajații societății au acționat cu 26 utilaje și au răspândit 499 tone material antiderapant. Circulația este asigurată pe toate sectoarele de drumuri județene, stratul de zăpadă frământată măsoară pe unele sectoare pana la 2 cm.

Stratul de zăpadă frământată măsoară: 51 cm în Pasul Gutâi, 55 cm la Băiuț, 54 cm la Cavnic, 48 cm la Firiza, 40 cm la Luhei, 36 cm la Coroieni, 29 cm în Baia Borșa, 27 cm la Groșii Țibleșului și Poiana Borșa, 26 cm la Vf. Iezer și Vișeu de Sus, 24 cm la Târgu Lăpuș, 16 cm în Baia Mare și Ocna Șugatag, 9 cm la Sighetu Marmației.

Vremea rămâne și astăzi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, mai ales în cursul zilei, vor cădea precipitații sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare, iar în zona montană înaltă va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime, în scădere față de noaptea precedenta, între -5 și -2 grade.

CJSU recomandă conducătorilor auto să circule prudent și să își adapteze viteza la condițiile din trafic și cele meteorologice.

De mâine, 3 ianuarie, vremea se va răci și va deveni geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi în cursul zilei, pe arii relativ extinse la munte și local în rest va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare ziua în zona montană înaltă viscolind sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 și -1 grad, iar cele minime între -12 și -8 grade.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More