Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

City Insurance, liderul asigurărilor RCA pe piața din România, amendat cu 11 milioane de lei și pus sub administrare specială

0 174

City Insurance, liderul asigurărilor RCA pe piața din România, a intrat în administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraților, a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

City Insurance a fost amendată cu aproape trei milioane de lei pentru neregulile constate și trebuie să vină cu un plan de finanţare și redresare. În plus, toți cei opt membri ai conducerii au fost sancționați de ASF cu câte un milion de lei și li s-a retras aprobarea de a face parte din conducerea societății.

„Decizia luată de consiliul ASF arată un semnal ferm că dorim ca societatea să intre în legalitate, în interesul publicului consumator, în interesul întregii piețe a asigurărilor. Societatea va intra, pentru o perioadă determinată de timp, sub administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraților, pentru aducerea ei într-un cadru firesc de funcționare, în care să facă dovada că dispune de cerințele minime de capital și că-și poate achita obligațiile asumate, respectiv plata daunelor către cei care au întocmite polițe de asigurare la această societate”, a declarat Dan Apostol, director de comunicare al ASF.

Compania ar avea o problemă de solvabilitate, iar administrarea specială din următoarele patru luni – cu posibilitate de prelungire, care practic înseamnă preluarea controlului, ar fi ultima soluție.

Polițele RCA ale companiei sunt în continuare valabile

Polițele de asigurare City Insurance sunt în continuare valabile, iar clienții companiei pot obține despăgubiri în baza unui dosar de daună.

„Polițele de asigurare sunt valabile și acolo unde intervin situații unde polița trebuie să-și intre în rol asiguratul merge cu polița și face cererea de decont conform unui dosar de daună”, a explicat Dan Apostol.

Lider de piață

City Insurance este liderul pieței asigurărilor RCA, iar împreună cu societatea de pe locul doi deține aproximativ 75% din piață.

Compania oferă polițe RCA cu prețuri mici, sub cele ale concurenței, iar veniturile raportat la daune crează probleme, care se văd în despăgubirile lente și în problemele legate de soluționarea dosarelor de daună.

Intrarea în administrare specială, deși este o soluție radicală, nu înseamnă și sfârșitul drumului pentru City. Euroins, cealaltă firmă de asigurări cu politici similare cu cele ale City, a fost într-o astfel de procedură și s-a redresat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More