Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

City-Managerul municipiului Bistrița, trimis în judecată în dosarul certificatelor de revoluționar false

0 58

George Avram, actualul city-manager al municipiului Bistrița, a fost trimis în judecată în dosarul certificatelor de revoluţionar false, alături de un alt bistriţean, Ioan Blaga. Cei doi sunt judecaţi pentru cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, 12 persoane au fost trimise în judecată în dosarul certificatelor de revoluţionar false. Printre cei doi se numără şi doi bistriţeni: Ioan Blaga şi fostul viceprimar şi actual city manager George Avram.

Cei doi sunt trimişi în judecată pentru cumpărarea de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Iosef Ionel, preşedinte al unei asociaţii de revoluţionari, în contextul în care solicitările de acordare a titlurilor pentru inculpaţii Avram George şi Blaga Ioan urmau să fie respinse de către SSPR, întrucât nu îndeplineau condiţiile cerute de lege, deoarece municipiul Bistriţa nu era inclus în categoria localităţilor în care au rezultate persoane ucise, rănite sau arestate/reţinute până la fuga soţilor Ceauşesc, a acţionat cu scopul ca acestea să le fie admise, pri atestarea, în mod nereal, a împrejurării că cei doi au luptat la Revoluţie într-unul din oraşele unde au avut loc activităţi revoluţionare, respectiv în municipiul Bucureşti. În acest sens, i-a instigat pe cei doi să îşi modifice memoriile aflate în dosarele personale de revoluţionari, urmărind atestarea în mod mincinos a unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului. (…) În schimbul promisiunii că îi va determina pe membrii comisiei să le admită contestaţiile, inculpatul Iosef Ionel a pretins de la inculpaţii Avram George şi Blaga Ioan, câte 6.000 de euro”, se arată în comunicatul făcut public de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Nu am emoţii, nu mă simt vinovat, vinovaţi vor fi găsiţi alţii. Vreau să vă spun că nu am dat la nimeni niciun ban. Am declarat asta şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie când am fost. Nici nu mi s-a cerut, nici n-am dat la nimeni nimic. Sunt probe care în instanţă se vor dovedi. Este bine că s-a ajuns în faza asta. Am incredere în justiţie. N-am emoţii, sigur”, a declarat fostul viceprimar George Avram, citat de Adevărul.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More