Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ciupercile de pădure bagă oamenii în spital

0 209

ciuperci padure

Ploile abundente din ultima perioadă au dus la apariția ciupercilor de pădure, însă odată cu acestea au apărut și primele cazuri de intoxicații.

În Sălaj, două persoane au ajuns la Spitalul de Urgență Zalău cu intoxicație acută cu ciuperci, o femeie din Zalău și un bărbat din localitatea Cheud. Aceștia s-au simțit rău dintr-o dată după ce au consumat ciuperci de pădure, despre care știau că sunt comestibile.

Medicii atenționează populația că este periculos consumul de ciuperci, existând posibilitatea ca ele să fie otrăvitoare. Mai mult, specialiștii spun că, din cauza mutațiilor, multe dintre ciupercile care erau comestibile anterior au devenit periculoase pentru sănătate.

Cei care vor să consume ciuperci de pădure în această perioadă sunt sfătuiți să nu mănânce ciuperci culese la întâmplare, să nu cumpere de la diverși comercianți din piețe care au cules chiar ei ciupercile și să fie foarte atenţi înainte de a prepara şi mânca ciupercile. Totodată, specialiștii spun că intoxicațiile cu ciuperci pot avea consecințe fatale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More