Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CJ Cluj acuză conducerea aeroportului „Avram Iancu” de fraudă

0 178

A apărut un nou episod în lupta dintre Consiliul Județean Cluj și conducerea Aeroportului Internațional „Avram Iancu”. Aceștia din urmă sunt acuzați de probabil cea mai mare fraudă din bugetul Clujului.

Continuă lupta dintre Consiliul Județean Cluj și conducerea Aeroportului Internațional Avram Iancu. De data aceasta Consiliul Județean Cluj acuză reprezentanții aeroportului de fraudă. Conform celor de la CJ Cluj s-a stabilit construirea unei piste noi de 3.500 m, din care 2.190 – Etapa 1  s-a construit deja, cu o capacitate portantă stabilită în proiect de 114 PCN – capacitatea necesară pentru a ateriza avioane mari pentru zboruri transcontinentale. Pentru acest lucru, notează Consiliul Județean, s-a și plătit suma uriașă de aproximativ 50 milioane de euro!

Totuși se pare că pista construită are doar capacitatea portantă de 66 PCN. Acest lucru este pus sub semnul unei lucrări frauduloase.

Însă pista construită și gestionată de Aeroport are (conform unei expertize) doar capacitatea portantă de 66 PCN! Capacitatea portantă insuficientă a rezultat ca urmare a lucrărilor frauduloase făcute la aeroport și acoperite de aeroport. Asta însemnă că și în situația prelungirii pistei la 3500 m, pe acest aeroport, nu va putea ateriza niciodată un avion transcontinental din lipsa capacității portante necesare”, au adăugat cei de la Consiliul Județean Cluj prin intermediul unui comunicat de presă.

Acestea fiind spuse, reprezentanții CJ consideră că lucrările mai sus menționate reprezintă probabil cea mai mare fraudă din bugetul Clujului.

Aeroportul Cluj a plătit din buzunarul clujenilor o pistă de 114 PCN și, de fapt, s-a construit o pistă de 66 PCN, fraudând-se astfel masiv bugetul public. Cu alte cuvinte, s-a plătit ceva de către aeroport și s-a construit altceva, în condițiile în care prețul pistei a fost mărit de către aeroport fără licitație, cu 10 milioane de euro prin acte adiționale (constatate ilegale ulterior de către ANRMAP)”, au mai transmis cei de la CJ Cluj

Este cea mai mare fraudă probabil din bugetul Clujului, iar persoanele responsabile vor trebui să răspundă.Indiferent câte articole va plăti aeroportul pentru a-și lăuda activitatea și a ataca Consiliul Județean realitatea este una singură: 700.000 de clujeni au fost furați prin construirea unei piste care este altceva decât s-a plătit! Documentele care stau la baza acestui comunicat sunt depuse la instituțiile abilitate pentru efectuarea cercetărilor”, au concluzionat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More