Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CJ Cluj anunță continuarea lucrărilor la drumul Răchițele-Ic Ponor

0 142

asfltare fizes-5

Consiliul Județean Cluj anunță transmiterea pentru validare, către Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP), a documentației de atribuire a contractului care vizează proiectarea și execuția restului de lucrări la obiectivul ‘Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele — Prislop — Ic Ponor’.

Contractul urmează a fi executat în două etape și va implica execuția lucrărilor de drumuri, a lucrărilor de scurgere a apelor și consolidări cu anrocamente, lucrări de consolidare cu gabioane, lucrări de consolidare cu ziduri de sprijin, lucrări de execuție și de reparație a podețelor, lucrări de amenajare a terenului și lucrări de semnalizare, confecționarea și montarea de plăci de informare și publicitate etc. Totodată, asistența tehnică va fi realizată de un proiectant.

‘Mă bucură faptul că, la foarte scurt timp după reluarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor județene prin turnarea de covor asfaltic, am reușit să facem pași concreți în vederea deblocării acestui proiect cu finanțare europeană care vizează reabilitarea unui drum de o importanță deosebită.

Finalizarea acestuia va contribui semnificativ la punerea în valoare a unui întreg areal insuficient exploatat în prezent din punct de vedere turistic, asigurând astfel o mai intensă dezvoltare economică locală și generând un plus de bunăstare în numeroase comunități’ a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj cu atribuții de președinte, domnul Vakar Istvan.

Valoarea totală estimată a contractului de achiziție publică, pe ambele etape, este de 18.211.662 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată atât din bugetul județului Cluj, pentru cheltuielile neeligibile aferente primei etape, cât și din fonduri nerambursabile (Fondul European de Dezvoltare Regională/POR) pentru execuția lucrărilor din etapa a doua. Durata de implementare a contractului este de șase luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

‘Faptul că am ajuns în această etapă are semnificația unui mare pas înainte în procesul de deblocare a unui proiect de infrastructură extrem de important pentru județul nostru, proiect care a stagnat o bună perioadă de timp. Împreună cu domnul director Avram de la RAADPP Cluj am reușit să punem la punct, în regim de maximă urgență, un proiect de executare a restului de lucrări la drumul turistic Răchițele-Ic Ponor, astfel încât să reușim finalizarea obiectivului în termen de maxim șase luni de la semnarea contractului, astfel încât să nu existe riscul de a pierde finanțarea de la UE.

Lucrările sunt structurate pe două etape, în prima dintre acestea vom aduce lucrările de infrastructură la starea lor inițială, așa cum au fost abandonate în trimestrul III al anului 2012, urmând ca, în cea de-a doua etapă, să realizăm efectiv lucrările rămase de executat până la finalizarea integrală a obiectivului’, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Horațiu Cătărig.

În acest moment, contractul de reabilitare a drumului Răchițele — Prislop — Ic Ponor, pe o lungime totală de 20,5 km, este finalizat în proporție de cca. 70%. Valoarea totală a proiectului este de 59.678.410,51 lei, acesta vizând, în principal, îmbunătățirea traficului rutier pe drumurile județene DJ 108C și DJ763, conectarea zonei la circuitul turistic național și, respectiv, valorificarea potențialului turistic extrem de ridicat al zonei.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More