Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CJ Cluj: Primul drum judeţean ce va fi reabilitat în 2017 din creditul de 50 de milioane de euro

0 57

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat autorizaţia de construire necesară în vederea demarării lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean DJ 107L Petreşti – Lita, începând de la kilometrul 14+900 şi până la km 30+950.

Principalele lucrări care vor fi executate pe acest sector de drum judeţean în lungime de peste 16 kilometri şi care traversează localităţile Petreştii de Jos, Crăieşti, Ciurila şi Lita, vizează turnarea de covor asfaltic, lărgirea unitară a părţii carosabile până la un normativ de 6 m, construirea a două poduri noi peste pâraiele Livezii şi Sălişte, edificarea podeţelor de pe acest tronson, amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale, montarea de parapeţi de siguranţă, amenajarea şanţurilor şi a rigolelor, refacerea bornării drumului, precum şi alte lucrări conexe realizate conform tuturor exigenţelor din domeniu. 

„Mă bucură faptul că această autorizaţie, prima pe care am semnat-o în 2017 pentru un drum judeţean ce urmează să fie reabilitat şi modernizat din creditul de 50 de milioane de euro, vizează un tronson care cu adevărat avea nevoie de ample şi complexe lucrări, în profunzimea drumului, astfel încât impactul investiţiei şi beneficiile resimţite vor fi cu adevărat semnificative”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Lucrările efective de construire vor demara în perioada imediat următoare, în primele zile ale lunii mai, urmând a fi executate de către asocierea condusă de S.C Samus Construcţii S.A, în baza acordului cadru încheiat în acest sens cu Consiliul Judeţean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More