Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clienții ING Bank, taxați dublu la tranzacțiile cu cardul. Problema a fost remediată

0 379

Mai mulţi clienţi ai ING Bank România s-au plâns, luni, că au avut probleme cu plăţile făcute în weekend. Reprezentanţii băncii susţin că a fost o problemă doar la procesarea unor tranzacţii, iar sistemul de plăţi este complet funcţional.

ING Bank România, a şasea bancă din sistemul bancar românesc, a anunţat, luni seara, că a rezolvat problema legată de dublarea unor tranzacţii cu cardul, situaţie apărută în cursul aceleiaşi zile.

Luni, 8 octombrie, puţin după ora 14:00, ING Bank România a identificat dublarea unor tranzacţii realizate cu cardul şi procesate în această zi, au precizat reprezentanţii băncii, în anunţ.

„Banca a identificat situaţiile urgente ale unor clienţi şi a discutat cu aceştia pentru a corecta tranzacţiile şi a regla punctual contul clienţilor, cât mai repede cu putinţă. Eroarea a fost confirmată ca fiind una operaţională, fără impact asupra altor procesări ale băncii. Clienţii nu vor suporta costuri în urma acestei situaţii, în comisioane sau taxe. Toate tranzacţiile au fost corectate şi sumele reglate până la ora 21:00 a aceleiaşi zile”, au subliniat reprezentanţii ING Bank România.

În urma acestei situaţii, a crescut considerabil volumul de trafic în platforma de internet banking ING Home’Bank, ceea ce a dus la un acces mai dificil în aplicaţie, au mai spus reprezentanţii băncii.

„ING Bank regretă sincer disconfortul pe care clienţii l-au resimţit în aceste ore şi ia măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente pe viitor”, se mai scrie în anunţul ING Bank România.

Peste 200 de clienţi ai ING Bank România s-au plâns, în cursul zilei de luni, pe pagina de Facebook a băncii, că tranzacţiile făcute în acest weekend le-au fost dublate şi le-au dispărut sumele aferente din conturi.

„O parte dintre clienţi ING au putut vedea astăzi tranzacţii dublate în extrasul lor de cont. Cauza vine dintr-o eroare operaţională, în care unele fişiere de plată decontate astăzi au fost procesate de două ori. Eroarea nu a afectat în niciun fel alte servicii şi sisteme ING. Clienţii vor putea vedea sumele restituite în contul lor până la finalul zilei. Ne cerem scuze clienţilor care au întâmpinat dificultăţi în acest sens şi le mulţumim pentru înţelegere”, au anunţat, anterior, reprezentanţii ING Bank România.

ING Bank România a devenit anul trecut a şasea bancă din România, în funcţie de active, depăşind CEC Bank. Cota de piaţă a ING România a fost de 7,85%, la finele anului trecut, la active de 33,5 miliarde de lei, o creştere de 21% faţă de anul anterior.

Banca a obţinut un profit net de 345 de milioane de lei în primele şase luni ale acestui an, o creştere de 35,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More