Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj: 20 de hectare de litieră în flăcări

0 375

Aproximativ 20 de hectare de litieră au fost cuprinse de flăcări, pompierii clujeni luptând de ore bune pentru a potoli incendiul de pădure.

”Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin intervin, de mai bine de șase ore, pentru a limita extinderea unor focare de incendiu, ce se manifestă sporadic, pe o suprafață de litieră, de aproximativ 20 de ha, în apropiere de loc Lunca Vișagului și Barajul de acumulare Floroiu (Valea Drăganului)”, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Cluj.

Misiunea pompierilor clujeni este cu atât mai dificilă cu cât accesul în zona afectată este extrem de dificil, fiind o pantă extrem de abruptă, iar solul din zona respectiva este constituit în mare parte din stâncă.

Conform ISU Cluj, au acționat la locul evenimentului 22 de pompieri și o autospecială pentru stins incendii, cu sprijin din partea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgență al comunei Poieni, mai mulți cetățeni din zonă, precum și personal al Ocolului Silvic Huedin.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More