Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj 4 din 4: Patruzeci de mii de oameni în a patra zi de proteste – FOTO/VIDEO

0 59

Centrul Clujului a fost din nou luat cu asalt de către zeci de mii de protestatari nemulțumiți de măsurile luate de Guvernul condus de Sorin Grindeanu și de faptul că vocea lor și a altor sute de mii de români care au ieșit în stradă în ultimele zile este ignorată complet de Executiv.

Oamenii cer abrogarea ordonanței de urgență nr. 13/2017, cea care aduce modificări Codului Penal și produce beneficii pentru mii de politicieni certați cu legea și cu bunul simț. Însă, așa cum a arătat-o cu atâta înverșunare în ultimele zile, Guvernul Grindeanu, condus din umbră de Liviu Dragnea, nu dă înapoi de la calea pe care a ales s-o urmeze, în ciuda protestelor vehemente, și își menține decizia de a sfida populația revoltată păstrând în vigoare ordonanța de urgență și proiectul de lege privind grațierea colectivă, care vor fi discutate totuși în Parlament.

La Cluj-Napoca, pentru a patra seară consecutiv, zeci de mii de oameni au ieșit din nou în stradă pentru a-și striga mâhnirea. Spectacolul a fost unul total, cântecele, scandările, dar mai ales pancartele protestatarilor fiind de show veritabil.

Deși situația ar fi impus-o, manifestanții nu au părut deloc supărați sau resemnați, arătând că sunt dispuși să iasă în stradă seară de seară, până când schimbarea pe care o cer la fiecare țopăială la colț de stradă va avea loc.

Tocmai de aceea, știind că au nevoie de forțe fizice pentru a rezista în stradă zi de zi și seară de seară, în ciuda vremii nefavorabile și a temperaturilor deloc prielnice, vineri seara protestatarii au decis să mai scurteze traseul parcurs în marș. Dacă zilele trecute au mărșăluit pe rând prin cartierele Clujului, iar joi seară au realizat un adevărat maraton de aproape 15 kilometri, vineri seara protestatarii au ales un traseu mai scurt, doar pe străzile din zona centrală, trecând prin Piețele Cipariu, Avram Iancu, Mihai Viteazu, pentru a se reîntoarce în locul de plecare, adică Piața Unirii. Totuși, traseul a atins cota de 10 kilometri parcurși pe jos, un aspect cu care protestatarii sunt deja obișnuiți.

Și de această dată, grosul mulțimii a fost alcătuit de studenți, care, deși a fost vineri, au ales să rămână în Cluj-Napoca și să nu plece spre case, pentru a rămâne la proteste. Lor li s-au alăturat, ca de obicei, simpli clujeni, dar și mii de oameni veniți din toate colțurile județului Cluj, pentru a arăta Capitalei și întregii Românii că nu renunță la luptă și la crezul lor și că sunt solidari cu sutele de mii de conaționali care protestează seară de seară.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1372165962846167.1073742357.467241263338646&type=3

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More