Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj: A găzduit un tânăr care i-a sustras cardul. A cheltuit peste 10.000 de lei

0 1.345

Un tânăr de 29 de ani, din județul Suceava a fost reținut 24 de ore de polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Prezentat instanței, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările au fost demarate la data de 27 septembrie a.c, când un bărbat de 84 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a sesizat faptul că un tânăr i-ar fi sustras cardul bancar și codul pin aferent acestuia din locuință.

Din verificări s-a constatat că cei doi s-ar fi cunoscut în timpul unei călătorii cu trenul, pe ruta Iași-Cluj-Napoca, context în care tânărul i-ar fi câștigat încrederea bărbatului de 84 de ani, povestindu-i despre perioada grea prin care trece.

La sosirea în municipiul Cluj-Napoca, tânărul ar fi fost invitat la domiciliul acestuia, de unde, la scurt timp i-ar fi sustras cardul bancar, părăsind apoi imobilul.

Ulterior, în aceeași zi, tânărul ar fi utilizat cardul bancar sustras în repetate rânduri, efectuând diverse plăți de tip contactless la diverși operatori economici cu obiect de activitate de pariere, transport persoane în regim taxi, precum și retrageri de numerar de la un bancomat.

Prejudiciul total cauzat a fost evaluat la suma de 10.878,91 de lei, nerecuperat până în prezent.

În urma activităților investigative, derulate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, la data de 3 octombrie, tânărul de 29 de ani a fost depistat în municipiul Cluj-Napoca.

A fost dispusă reținerea lui pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 4 octombrie a.c., a fost prezentat judecătorului de drepturi si libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, care a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, recomandăm precauție în momentul în care persoane necunoscute încearcă să vă câștige încrederea și vă cer ajutorul, invocând situații menite să atragă mila. Pot fi metode perfide de a valorifica buna intenție a oamenilor altruiști.

Atragem atenția asupra situațiilor de acest fel și îi îndemnăm pe cei vulnerabili să nu creadă în împrieteniri fictive, atunci când sunt abordați de străinii în locurile publice!

Dacă ajungeți să vă confruntați cu astfel de cazuri, reţineţi cât mai multe detalii și semnalmente ale persoanelor care vă abordează!

Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre astfel de persoane sau victime ale unor astfel de infracţiuni!


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More