Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj: A murit fiul antrenorului Marcel Țenter. Familia a decis donarea de organe

1 2.007

Radu Țenter, fiul fostului antrenor al naționalei de baschet Marcel Țenter, s-a stins după ce mai multe zile s-a aflat în moarte clinică, în urma unui accident de circulație. Familia tânărului a luat decizia de a face un gest cu o puternică încărcătură emoțională.

Accidentul de circulație a avut loc duminică seara, Radu Țenter angajându-se neregulamentar în traversarea străzii în momentul în care a fost lovit în plin de un autoturism. S-a întâmplat pe Calea Moților, în jurul orei 18.

După trei zile în care familia acestuia a sperat într-o minune, medicii s-au declarat învinși și au pronunțat decesul tânărului de 25 de ani.

Familia lui Radu Țenter a decis să facă un gest nobil. Rinichii tânărului vor fi recoltați pentru a salva alte vieți, care se află pe listele de așteptare. Potențialii primitori vor ajunge în această dimineață la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, pentru analize amănunțite.

Fiul antrenorului de baschet masculin s-a stins din viață, după ce a fost lovit de o mașină la sfârșitul săptămânii trecute, când s-a angajat în traversarea neregulamentară a unui drum intens circulat din Cluj.

Peste 100 de suporteri ai Universității Cluj au venit în toiul nopții la Secția de Neurochirurgie pentru a-și lua rămas bun de la Radu Țenter, fiul lui Marcel Ţenter, care le-a fost alături în galerie la toate competițiile sportive ale echipei de suflet.

Tatăl lui Radu, Marcel Țenter, fost antrenor al naționalei de baschet masculin, are o legătură strânsă cu institutul de la Cluj.

În 2017, a suportat aici un transplant de rinichi și a fost ultimul pacient al medicului Lucan, însă după un an, organismul său a respins rinichiul. La  începutul anului 2018, Marcel Țenter a donat o sumă de bani unității medicale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. EDI spune

    Frumos gest. Un exemplu. Cinste lor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More