Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj: Alertă pe aeroport. Suspectă de coronavirus, dusă la Spitalul de Boli Infecţioase

0 640

O pasageră care a sosit, marţi, pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, este suspectă de faptul că a putea fi contaminată cu coronavirus şi a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj arată, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că marţi, 28 ianuarie, pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varşovia – Cluj-Napoca, a fost preluată o persoană care a anunţat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecţie cu nCoV 2019 (coronavirus).

Medicul epidemiolog din DSP Cluj a făcut ancheta epidemiologică, iar în urma acesteia s-a decis, ca masură profilactică (persoana este asimptomatică), izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca pentru o perioadă de până la 14 zile şi prelevarea de probe, conform metodologiei.

„În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, medicii specialişti consideră puţin probabil ca persoana să fie infectată cu nCoV”, precizează DSP Cluj.

Conform sursei citate, celor 57 de pasageri din aeronavă li s-au luat datele de contact, urmând să fie monitorizaţi. Totodată, aceştia au primit informaţii cu privire la simptomatologia bolii şi le-a fost recomandat ca, în cazul apariţiei unor simptome, să se adreseze serviciului de urgenţă 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

„Avem o aeronavă care a venit de la Varoşovia şi a aterizat la Cluj-Napoca şi este o româncă despre care ştim că a fost în zona contaminată cu coronavirus. Am informat DSP Cluj şi SMURD şi se aplică procedurile specifice. Au venit pentru a constata ce e cu această pasageră, dacă e cazul să o ducă la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Pasagera a fost în Asia de Sud-Est şi am primit o informaţie cum că ar fi intrat în contact cu ceva persoane din China”, a declarat, presei, directorul operaţional al aeroportului clujean, Tudorel Lupoaiei.

ISU Cluj a acordat asistenţă în acest caz.

„Avem două echipaje în sprijin la aeroport, însă detaliile legate de situaţia respectivă vor trebui luate de la Direcţia de Sănătate Publică”, informează ISU Cluj.

La aeroport au fost prezente echipaje medicale ale SMURD şi Ambulanţei Cluj şi femeia a fost transportată la spital pentru clarificarea situaţiei.

Surse medicale au declarat, pentru AGERPRES, că femeia nu prezenta niciun simptom specific contaminării cu coronavirus.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More