Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CLUJ. Bănuiți de spălare de bani și evaziune fiscală

0 58

Ziua Politiei Romane la Dej (26)

Documente contabile, tehnică de calcul, peste 100.000 de lei, 3.200 de euro şi 400.000 de forinţi au fost ridicaţi de poliţiştii clujeni în urma a 12 percheziţii efectuate la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat peste 35 de tone de banane şi s-a aplicat sechestru asigurator pe 24 de televizoare.

Ieri, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, în baza a 11 mandate de percheziţie emise de Tribunalul Cluj, au efectuat percheziţii la domiciliile a 6 persoane, precum şi la sediile sociale şi punctele de lucru a 4 societăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Bihor. În baza aspectelor constatate, s-a mai emis un mandat de percheziţie.

Activităţile au vizat şase persoane bănuite că, în perioada 2012-2014, prin intermediul unor societăţi comerciale, ar fi importat fructe şi legume, cu precădere banane, din spaţiul intracomunitar, pe care le-ar fi comercializat pe teritoriul României, fără a înregistra toate operaţiunile comerciale în evidenţa contabilă.

Sumele de bani sustrase de la plata taxelor către bugetul de stat, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi fost investite în diverse bunuri pentru a le da o aparenţă licită.

În acest sens, există suspiciuni că persoanele implicate ar fi ţinut evidenţe contabile duble.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor,  peste 100.000 de lei, 3.200 de euro şi circa 400.000 de forinţi. De asemenea, au fost ridicate documente contabile şi tehnică de calcul.

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului creat, a fost aplicat sechestru asigurator asupra a 24 de televizoare LCD, găsite într-un sediu social.

Poliţiştii au indisponibilizat peste 35.000 de kilograme de banane, în valoare de peste 130.000 de lei.

Şase persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Cluj, pentru audieri.

La acţiune au fost angrenaţi 60 de poliţişti din cadrul structurii de investigare a fraudelor, poliţişti criminalişti şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale ale inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Bihor.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More