Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj: Cei doi depistați cu noua tulpină Covid-19 au 29, respectiv 54 de ani

0 478

Cele două persoane din judeţ depistate cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, cu vârste de 29 respectiv 54 ani, nu au călătorit în Marea Britanie şi nu au legătură între ele, precizează sâmbătă Prefectura Cluj, subliniind că acestea sunt rezixente în Cluj, provenind din alte judeţe.

”Referitor la cele două cazuri depistate cu tulpina britanică, este vorba de 2 persoane cu vârsta de 29, respectiv 54 ani, cu domiciliul în alte judeţe şi rezidenţi în jud.Cluj. Aceştia au fost confirmaţi pozitiv cu Covid19, iar ulterior, în urma procesului de sintetizare a probelor, s-a constatat existenţa tulpinii britanice”, anunţă Prefectura.

Cele două persoane au fost izolate la domiciliu pe perioadă de 14 zile, fiind depistate pozitiv cu COVID-19 în 14 ianuarie. Starea lor de sănătate nu a necesitat spitalizare.

”Din ancheta epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenită din aceasta zonă”, menţionează reprezentanţii Prefecturii, care adaugă că nu există nicio legătură epidemiologică între cele 2 cazuri.

MedLife a anunţat vineri că, din 79 de probe de SARS-CoV-2 recoltate din mai multe oraşe ale ţării, în cadrul unui studiu, 10 conţin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Dintre acestea, şase provin din Bucureşti, iar câte două din Vâlcea şi Cluj. Specialiştii consideră, astfel, că există posibilitatea unei transmiteri comunitare a noii tulpini.

Informaţia a fost confirmată ulterior de Ministerul Sănătăţii, care a precizat că sunt încă 10 noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, totalul la nivelul ţării fiind de 15 cazuri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More