Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj: Cerșeau bani pe stradă, prezentând cazuri medicale inexistente. Prinși cu acte false și mulți bani la ei

0 946

La nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de exploatarea cerșetoriei și înșelăciune.

Cercetările au fost demarate la data de 11 iunie a.c., când, în zona unui centru comercial situat în municipiu era sesizată prezența unor persoane care s-ar fi folosit de denumirea unei asociații pentru persoane cu dizabilități, pentru a obține bani sub forma unor donații.

În baza sesizării, polițiștii au efectuat verificări, fiind astfel depistate mai multe persoane implicate în cauză.

Din cercetările preliminare s-a stabilit că patru persoane, doi bărbați și două femei, ar fi apelat la mila publicului, prin declinarea de calități mincinoase, aparent a unor reprezentanți de asociații caritabile care colectează donații pentru cauze specifice, dar și prin invocarea unor dizabilități, însă banii obținuți ar fi fost folosit în scopuri personale.

La momentul depistării, aceștia se deplasau cu un autoturism pe strada Moldovei, iar în urma controlului vehiculului au fost identificați și ridicați peste 12.000 de lei, 20 de euro și 1.000 de forinți. Persoanele depistate ar fi menționat că sumele provin din donații pentru falsele cazuri medicale și sociale prezentate trecătorilor, prin folosirea denumirii unei asociații umanitare, respectiv a falselor atribuții ale acestora în cadrul ei și a dizabilităților invocate de una dintre femei.

De asemenea, polițiștii au identificat asupra acestora liste în care figurau numele persoanelor care au donat bani, după ce le-ar fi fost prezentate apeluri umanitare neadevărate.

În cauză sunt continuate cercetările, urmând a fi stabilite toate aspectele de interes, inclusiv prejudiciul total înregistrat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More