Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj: Tânăr transportat cu o aeronavă Spartan la spital în București

0 1.419

Un tânăr de 29 de ani din Beclean a fost preluat, duminică dimineaţa, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj, de o navă a Ministerului Apărării Naţionale şi dus la Bucureşti, la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, informează MApN.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, în dimineaţa zilei de duminică, 20 ianuarie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Cluj-Napoca – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgenţă, a unui pacient internat cu arsuri de căi respiratorii grave, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca. Misiunea s-a efectuat ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Pacientul – care a fost însoţit de mama sa – a primit îngrijiri medicale, în timpul zborului, de la o echipă medicală din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti, a precizat sursa citată.

Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineaţă, la ora 3.45, şi s-a întors în Bucureşti, cu pacientul, la ora 6.17, a fost operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu, locotenent-comandorul Daniel Motoroiu şi maiştrii militari Gabriel Stancu şi Mihai Avram.

Echipa medicală a fost formată din locotenet-colonelul Dragoş Tudose – medic, sergentul major Georgel Grigore – asistent medical, dr. Raluca Andreea Moldoveanu – medic şi Marian Drăghici – asistent, a menţionat sursa citată. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More