Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj Crusaders, învinsă pentru prima dată la Timișoara

0 53

01

În cea de-a doua etapă a Campionatului Naţional de Fotbal American, desfăşurată la sfârşitul acestei săptămâni, în Conferinţa de Nord-Vest, Cluj Crusaders a pierut pentru prima dată în faţa rivalei de pe Bega.

Derby-ul etapei a început lent pentru Crusaders care s-au trezit dominaţi de 89ers încă din primul sfert al meciului. Concentraţi pe run-uri (mingea avansează cu ajutorul unui purtător prin alergare), timişorenii au reuşit să împingă defensiva clujeană până în end-zone (zona de scor de pe teren). Hanno Heinrich a marcat primele puncte pentru 89ers după ce a recepţionat o pasă trimisă de la 13 yarzi. A urmat o conversie de două puncte, transformată de quarterback-ul Mihai Anghelescu. Tot acesta a reuşit să mai adauge şase puncte pe tabela de marcaj după un run reuşit pe partea stângă, însă conversia după touchdown nu le-a mai reuşit.

La pauză, 89ers aveau un avantaj de 14 puncte în faţa campioanei de anul trecut

Cluj Crusaders au reuşit să domine cea de-a doua repriză. Dezmeticiţi de avantajul timişorenilor şi de încurajările micuţei galerii clujene formată, pe margine, de partenerele de viaţă ale jucătorilor, running back-ul Florin Oltean şi-a condus echipa până în end-zone-ul adversarilor şi a înscris primele şase puncte pentru „cruciaţi”. A urmat o conversie de două puncte transformată de Paul Cîrjă.

În ultimul sfert, echipa clujeană a creat emoţii gazdelor şi părea hotărâtă să câştige reeditarea RoBowl-ului de anul trecut. Dan Crasnic a reuşit o recepţie de 40 de yarzi, însă arbitrii au anulat avansul echipei şi au decis că echipa clujeană se afla în illegal formation ( la începutul play-ului). Cu un minut înainte de fluierului final al meciului, Crusaders au mai ridicat odată tensiunea timişorenilor, când Marian Mikacs a prins o pasă aruncată de la 25 de yarzi, însă şi de această dată, oficialii au considerat că acesta a fost în afara terenului de joc.

Meciul s-a încheiat cu scorul 14-8 pentru 89ers care au reuşit să-şi ia revanşa celor 4 ani de înfrângeri în faţa clujenilor. Ironic este faptul că anul trecut clujenii au câştigat finala CNFA de pe Cluj Arena exact cu acelaşi scor.

04

”Am început greu. În partea secundă am avut ritm și am câștigat această repriză. Au profitat de greșelile noastre. Se întâmplă să pierzi, important e că ne-am distrat, acesta e obiectivul nostru să ne simțim bine jucând. Sperăm să ne întâlnim din nou cu Timișoara în finală. Avansăm, am avut multe statistici la acest joc, ne vor ajuta mult. În 2010 eram a patra echipă din România, fotbalul american avansează total aici, pot să spun că acum e o cu totul altă poveste și cred că va mai avansa. Oamenii vor afla de acest sport și vor merge să-și susțină echipa locală și să creeze o atmosferă grozavă precum cea de azi. Cred că tribunele prin atașament au fost cireașa de pe tort”, a declarat Rafael Ruiz, ”coach-ul” echipei Cluj Crusaders, pentru presa bănăţeană.

Tot în acest weekend, Baia Mare Miners au pierdut la „masa verde” meciul cu Mureş Monsters cu scorul 0-1. Conform regulamentului, numărul minim de jucători acceptat pentru desfăşurarea unui meci oficial este de 16, iar la Tg. Mureş s-au deplasat doar 11 „minerii”.

Săptămâna viitoare, în cadrul aceleiaşi etape, Conferinţa de Sud va găzdui meciurile dintre Thunder-Wolverines – Bucureşti Warriors şi Bucureşti Rebels – Bucureşti Predators.

În ultima etapă a sezonului regular din 31 mai, Cluj Crusaders se vor deplasa la Baia Mare pentru a disputa meciul cu Miners.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More