Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj: Cursurile școlare, suspendate în 17 clase sau grupe, din cauza infectărilor cu COVID-19

0 452

Inspectoratul Şcolar Cluj a transmis, joi, că au fost suspendate pentru 14 zile cursurile a 17 clase sau grupe de preşcolari, după ce mai mulţi copii au prezentat simptome de coronavirus sau au fost infectaţi cu COVID. De asemenea, 30 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ sunt în izolare sau în carantină, după ce au fost infectaţi sau au intrat în contact cu cazuri confirmate.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Cluj au transmis, joi, că în aceste zile au apărut cazuri de elevi cu simptome, dar şi cazuri confirmate care au condus la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică.

În această situaţie sunt 17 clase/grupe de preşcolari, la nivelul judeţului, dar şi 30 de cazuri de angajaţi ai şcolilor, care sunt în această perioadă în izolare/carantină, fiind unii confirmaţi, alţii, contacţi direcţi ai unor persoane confirmate de DSP cu Sars-CoV-2.

Potrivit Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, în toate aceste cazuri s-a dispus suspendarea cursurilor cu prezenţa fizică pentru 14 zile.

Săptămânal, în funcție de evoluția ratei incidenței, comunicate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, școlile propun modificarea scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ, care sunt analizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

”Îmi exprim încrederea că, dacă toată populația va respecta, în continuare, măsurile sanitare și de păstrare a distanței, nu vor apărea focare la nivelul localităților, care să ne determine să luăm decizii de suspendare a activităților cu prezență fizică în unitățile școlare”, a precizat Amalia Gurzău, din partea ISJ Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More