Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Cluj est Charlie” – Jurnaliștii clujeni își arată solidaritatea față de cei francezi

0 51

je suis charlie

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj a transmis aseară pe adresa redacției săptămânalului francez Charlie Hebdo un mesaj de condoleanțe, în urma masacrului petrecut ieri la Paris la redacția publicației.

Zece jurnaliști au fost uciși în redacție iar alți doi polițiști au fost uciși în stradă în timpul atacului terorist, care s-a soldat și cu alte 11 persoane rănite.

“Transmitem condoleanțe familiilor victimelor atentatului din redacția Charlie Hebdo și tuturor jurnaliștilor acestei publicații. Suntem consternați de acest atac barbar la adresa libertății de exprimare și ne simțim solidari cu jurnaliștii publicației dumneavoastră.

Lucrăm într-o țară unde în urmă cu 25 de ani s-a murit în stradă pentru libertatea cuvântului, și, cu atât mai mult, considerăm intolerabil acest atac, care ne-a oripilat prin primitivismul său.

Vă îndemnăm să continuați să luptați cu armele presei libere împotriva ignoranței și a habotniciei, oricum și de oriunde s-ar manifesta ele. Vă asigurăm de solidaritatea noastră și întregul nostru respect”, se arată în comunicatul transmis de președintele Asociației Profesioniștilor din Presă – Cluj, Remus Florescu.

CITIȚI ȘI:

Atac armat la sediul unui ziar francez. Cel puțin 12 oameni au murit – VIDEO

Mii de agenţi mobilizaţi pentru găsirea autorilor atentatului din Paris. Alertă și la Madrid – VIDEO

APPC a anunțat, de asemenea, că invită pe toți jurnaliștii clujeni și nu numai să participe vineri, la ora 18:00, la un moment de reculegere în fața Institutului Francez din Cluj-Napoca.

Vineri, 9 ianuarie, de la ora 18.00, în faţa Centrului Cultural Francez, pe strada I.C. Brătianu 22, vom păstra un moment de reculegere şi vom aprinde o lumânare pentru colegii noştri din Paris.

Tot în semn de susținere morală față de tragedia petrecută ieri la Paris, clujenii au anunțat pe Facebook pentru azi un marș de solidaritate. Acesta va începe de la ora 18:00, de la Casa de Cultură a Studenților din Cluj până în Piața Ștefan cel Mare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More