Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CLUJ. A furat o mașina din care a sustras mai apoi 70.000 lei – FOTO

0 39

Auto recuperat 4

Poliţiştii clujeni au recuperat un prejudiciu de peste 100.000 lei şi au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit că ar fi sustras un autoturism. În interiorul acestuia erau 70.000 lei, acte de identitate, carduri bancare şi două telefoane mobile.

 La data de 22 septembrie, un bărbat din Bucureşti a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, în jurul orei 13:00, a fost deposedat de autovehicul cu care se deplasa.

În fapt, bărbatul, în calitate de reprezentant al unui agent economic, se afla pe raza judeţul Cluj în interes de serviciu. Deplasarea acestuia s-a efectuat cu un autoturism de serviciu, condus de un alt bărbat, de 58 de ani, din Bucureşti.

Pe varianta de ocolire a municipiului Cluj- Napoca (Vâlcele –Apahida), conducătorul auto ar fi profitat de faptul că partea vătămată a părăsit, pentru scurt timp, autoturismul şi ar fi plecat cu vehiculul.

În interiorul autoturismului erau aproximativ 70.000 de lei, cinci motoare electrice, acte de identitate, carduri bancare personale şi ale societăţii reprezentate, precum şi două telefoane mobile.

Poliţiştii clujeni au demarat căutările, desfăşurând cercetări în vederea depistării bărbatului de 58 de ani şi a autovehiculului sustras.

În urma investigaţiilor efectuate, autoturismul a fost identificat. Acesta a fost  abandonat de conducătorul auto şi parcat pe strada Fabricii, din municipiul Cluj-Napoca. În interiorul acestuia au fost găsite bunurile reclamate ca sustrase, cu excepţia sumei de 70.000 lei.

La data de 23 septembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Cluj l-au depistat pe bărbatul de 58 de ani, din Bucureşti, într-o staţiune turistică din judeţul Bihor. Asupra acestuia au fost găsiţi 65.000 de lei.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj, precum şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Staţiunii Băile Felix şi al poliţiştilor de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Bihor.

Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 135.000 lei, acesta fiind recuperat în proporţie de peste 95 %.

Bărbatul de 58 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, faptă prevăzută de Codul penal. Acesta urmează să fie prezentat în faţa procurorului de supraveghere cu propunere legală.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More