Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CLUJ. I-a SMULS lănțișorul de la gât

0 51

bijuteriiAur

Ieri, o femeie de 75 ani din Cluj-Napoca, a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Cluj-Napoca, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie.

În fapt, ieri după-amiază, în jurul orei 16:00, în timp ce se deplasa pe strada Mehedinţi din Cluj-Napoca, ar fi fost deposedată de un bărbat, prin violenţă, de lanţul pe care îl purta la gât, fiindu-i provocate leziuni la nivelul gâtului prin smulgerea acestuia.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 4.000 de lei.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea persoanei implicate şi tragerea acestuia la răspundere penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,tâlhărie.

***În perioada de tranziţie dintre primăvară şi vară, în cursului anului 2013, au fost înregistrate fapte de tâlhărie prin smulgerea lănţişorului de la gât.

Astfel, în contextul apropierii sezonului cald, pentru preîntâmpinarea unor astfel de situaţii, Poliţia recomandă:

–         evitaţi zonele slab luminate

–         sesizaţi Poliţia şi încercaţi să reţineţi semnalmentele autorului, în cazul în care sunteţi victima unor astfel de fapte

–         solicitaţi ajutorul Poliţiei şi a celor din jur atunci când simţiţi că sunteţi urmăriţi

–         fiţi precaut când etalaţi bijuterii

Cele mai frecvente victime ale acestui gen de fapte sunt femeile a căror ţinuta lejeră de vară le permite expunerea bijuteriilor, suscitând interesul tâlharilor şi facilitând smulgerea acestora.

De regulă, suspecţii acţionează rapid, venind în fugă din spatele victimei sau apropiindu-se din sens opus, pierzându-se ulterior în mulţime sau dispărând pe străduţe lăturalnice, înainte ca victima să poată reacţiona.

În cazul faptelor comise în mijloacele de transport, suspecţii acţionează în staţii, când uşile se închid, victima rămânând blocată înăuntru, un factor favorizant fiind aglomeraţia la urcarea şi coborârea din acestea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More