Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj-Napoca: Cea mai mare Sală Polivalentă din ţară va deveni centru de suport medical

0 351

Autorităţile din Cluj-Napoca pregătesc scenariul transformării BT Arena, cea mai mare arenă sportivă din ţară (până la 10.000 locuri), în centru de suport medical pentru bolnavii afectaţi de Covid-19.

Echiparea sălii va fi făcută de autorităţile locale din Cluj-Napoca (Prefectura, Primăria, ISU), precum şi cu DSP Cluj în parteneriat cu Auchan şi cu alte companii.

Centrul de suport medical din BT Arena ar urma să aibă 350 de paturi, iar spaţiul transformat temporar va fi destinat trierii, cazării şi tratării bolnavilor afectaţi de noul coronavirus, cu forme mai uşoare ale afecţiunilor.

”În situaţia actuală, este normal să se aibă în vedere toate scenariile, iar un astfel de proiect demonstrează preocupare şi solidaritate. Apreciem iniţiativa şi felicităm Auchan pentru alegerea de a contribui, alături de comunitatea clujeană şi autorităţi, la efortul comun pentru combaterea epidemiei de Covid-19”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

La rândul său, primarul Emil Boc a spus că ”este un scenariu de urgenţă maximă la care sperăm să nu ajungem niciodată”.

Un proiect similar a demarat la Bucureşti, în 2 aprilie, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, unde se amenajează un spaţiu de peste 7.000 de metri pătraţi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More