Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj-Napoca, oraş high-tech. Prima stradă smart din România – FOTO

0 746

Prima stradă smart din România îşi poate face apariţia în municipiul Cluj-Napoca. Bănci cu încărcător, stâlpi cu WiFi şi toate elementele demne de secolul XXI vor fi sarea şi piperul unei străzi high-tech.

O stradă din municipiul Cluj-Napoca va fi dotată cu bănci cu încărcător, stâlpi de electricitate cu WIFI, staţii de încărcare pentru trotinete, maşini, biciclete şi o șosea de două ori mai mică, un peisaj urban demn de secolul XXI. Primăria municipiului Cluj-Napoca promite să construiască şi alte astfel de străzi dacă acest proiect se va dovedi unul de succes.

Consilierii locali se vor întâlni, luni, în ședință extraordinară, pentru a stabili indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea și pietonalizarea străzii Molnar Piuariu, din cartierul clujean Mărăşti, în vederea atragerii de fonduri europene, au anunţat cei de la Digi24.

Zona vizată pentru modernzare are o suprafață de 4466 mp și este alcătuită din tronsonul străzii Molnar Piuariu dintre străzile Fabricii de Zahăr și Dâmboviței, cuprinzând intersecția cu strada Teleorman. Valoarea totală a investiției este de 5,96 milioane lei, iar durata de proiectare și execuție a lucrărilor este de 9 luni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More