Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj-Napoca: prețul apartamentelor se molcomește. Clujul detronat de alte trei mari orașe

0 689

Cluj-Napoca a fost detronat în ceea ce privește scumpirile în domeniul imobiliarelor.

Evoluția prețurilor în imobiliare își pune din nou amprenta pe Cluj-Napoca. Orașul din inima Transilvaniei, cunoscut pentru prețurile piperate în ceea ce privește imobiliarele, se clasează acum pe locul trei în ceea ce privește creșterea prețurilor pentru o locuință.

Conform Adevărul, scumpirile s-au molcomit în Cluj-Napoca, unde apartamentele s-au apreciat cu 0,9% în ultimul trimestru din 2018 şi, respectiv, cu 6,2% pe parcursul întregului an, până la o valoare de 1.530 de euro pe metru pătrat util. Astfel, ritmul scumpirilor în imobiliare situează municipiul Cluj-Napoca pe locul patru după Brașov, Timișoara și Constanța.

Așadar Brașovul este cap de listă, unde prețurile au trecut trimestrial de 1,6% şi, respectiv, unul anual de 7,5%, până la o valoare de 1.080 de euro pe metru pătrat util. După Brașov vine Timişoara, cu o majorare de prețuri de 1,2% în ultimul trimestru şi, respectiv, cu 7,1% în 2018, ajungând la o valoare de 1.200 de euro pe metru pătrat. De asemenea în Constanţa, creşterea la trei luni a fost de 0,6%, iar cea anuală de 6,6%, suma medie solicitată pentru un apartament ajungând la 1.140 de euro pe metru pătrat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More