Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj-Napoca – Problema egalității lingvistice umbrește deschiderea Târgului de Crăciun

0 853

Problema inegalității lingvistice și a mesajelor bilingve apare din nou la Cluj-Napoca. Mărul discordiei este de data aceasta Târgul de Crăciun.

Egalitatea lingvistică și problema inscripțiilor în limba maghiară umbrește deschiderea Târgului de Crăciun de la Cluj-Napoca. Semnalul a fost dat de către Asociația Musai-Muszáj care prin intermediul unei pagini de Facebook acuză Clujul de a fi rămas în stadiul unui „oraș intolerant”

Prietenii noștri români! În lipsa egalității lingvistice, Clujul va rămâne un oraș intolerant, suferind de nevroze istorice. Nu este adevărat că nu este loc pentru a afișa mesajele de întâmpinare ale Târgului de Crăciun și în limba maghiară!, au notat reprezentanții asociației în începutul mesajului postat pe rețeaua de socializare.

Totodată aceștia afirmă că limba maghiară este „expulzată metodic din spațiile publice” din Cluj-Napoca și îndeamnă la încredere pentru a depăși acest prag istoric al conflictului lingvistic.

Foto: Facebook Musai-Muszaj

Nu poate fi normal faptul că de decenii, limba a 50.000 cetățeni este expulzată metodic din spațiile publice ale orașului! Prietenilor adevărați nu e frică unul de celălalt. Prietenii adevărați au încredere unul în celălalt, au mai scris reprezentanții asociației.

Totodată reprezentanții asociației au atașat postării o fotografie în care pe porțile de intrare ale Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca sunt atașate și mesaje în limba maghiară.

Redăm întreaga postare a acestora în rândurile de mai jos:

Prietenii noștri români! În lipsa egalității lingvistice, Clujul va rămâne un oraș intolerant, suferind de nevroze istorice. Nu este adevărat că nu este loc pentru a afișa mesajele de întâmpinare ale Târgului de Crăciun și în limba maghiară! Nu poate fi normal faptul că de decenii, limba a 50.000 cetățeni este expulzată metodic din spațiile publice ale orașului!

Prietenilor adevărați nu le e frică unul de celălalt. Prietenii adevărați au încredere unul în celălalt. Vă rugăm, ca prin distribuirea acestei postări să arătăm împreună că orașul nostru refuză discriminarea și crede în egalitate!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More