Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj-Napoca – Restaurantele și terasele luate din nou la control de oamenii legii. S-a lăsat cu amenzi și sistarea serviciilor

0 186

Pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19 și impunerea respectării măsurilor instituite pe perioada stării de alertă, dar și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii din Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi, precum și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza întregului municipiu.

În prima parte a acțiunii, desfășurată în intervalul orar 16:00-22:00, forțele angrenate au acționat în zona unităților alimentare, mijloacelor de transport în comun, piețe, zone de agrement precum și în zona restaurantelor și teraselor, transmit cei de la IPJ Cluj.

Astfel au fost legitimate 157 de persoane și au fost verificate 51 de societăți comerciale. Totodată, polițiștii rutieri au oprit și verificat un număr de 38 de autoturisme și mijloace de transport persoane.

Abaterile constatate au impus aplicarea unui număr de 54 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea normelor privind circulație pe drumurile publice (24 de sancțiuni), dar și pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (12 sancțiuni).

În cadrul celei de-a doua etape, desfășurată în intervalul orar 23:00-01:00, forțele angrenate au acționat în filtre rutiere pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru verificarea respectării măsurilor de restricționare a deplasării persoanelor pe timpul nopții.

În acest interval orar, au fost legitimate 120 de persoane și verificate 87 de vehicule. Abaterile constatate, au dus la aplicarea unui număr de 52 de sancțiuni contravenționale, 34 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor instituite în contextul actual.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că un operator economic își desfășoară activitatea în 4 spații închise, respectiv construcții de tip iglu, în fiecare dintre acestea aflându-se între 4 și 6 persoane.

Operatorul economic a fost sancționat, fiind dispusă și oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura de construcție.

Un alt operator economic din zona centrală a municipiului a fost depistat în timp ce își desfășura activitatea în spațiu închis, respectiv tot construcții de tip iglu, în interiorul acestora aflându-se între 3 și 6 persoane.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional. Totodată, s-a dispus oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura construcției.

De asemenea, în zona parcului central, s-a constatat faptul că un operator economic nu respectă măsura suspendării activității de comercializare alimente și băuturi în spații închise, desfășurându-și activitatea în 5 spații închise de tip iglu, în interiorul acestora aflându-se un număr de 2-6 persoane.

Și acest operator economic a fost sancționat contravențional și s-a dispus oprirea servirii și înlăturarea materialelor de pe structura de construcție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More