Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CLUJ: O familie a primit despăgubiri de 65.000 de euro

0 77

Proprietarii unei case au primit despăgubiri de 65.000 de euro pentru că valoarea locuinței lor s-a diminuat semnificativ în urma ridicării unui bloc în apropiere, care umbrea proprietatea. Oamenii au dovedit în instanţă că noua construcţie nu permite însorirea minima de o oră și jumătate a imobilului lor.

Soţii Roşca au început demersurile în instanţă în 2009 deranjaţi fiind că valoarea casei lor a scăzut cu 40% din cauza ridicării unui bloc vecin. Oamenii au avut câştig de cauză după 6 ani, informează clujust.ro.

Instanța a decis, în urma unui raport de expertiză, că zona de umbră pe care o lasă blocul nu permitea însorirea minima de o oră și jumătate zilnic pentru imobilul reclamanților şi nu respectă nici distanţa dintre clădiri. Au fost despăgubiţi cu 65 de mii de euro.

Potrivit deciziei Curții de Apel Cluj, pârâții sunt obligați în solidar la plata către reclamanți a sumei de 283.757 lei cu titlu de despăgubiri. Mai mult, intimații vor fi obligați la plata cheltuielilor de judecată în sumă 12.992,85 lei, din care 2560 lei către reclamanți , reprezentând onorariul avocațial și suma 10.432,85 lei, reprezentând cuantumul taxei judiciare de timbru.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More