Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj – Peste 80 de cazuri de fals în adeverințele de la angajator, documente cerute prin Ordonanța Militară

0 990

De la instituirea stării de urgență polițiștii clujeni au depistat peste 80 de persoane care au prezentat documente emise de angajator, reieșind faptul că, datele înscrise nu ar fi fost reale.

În urma verificării documentelor prevăzute de prevederile legale, respectiv a adeverințelor emise de angajator, au fost identificate peste 1400 de  persoane care au prezentat acest tip de document, transmit cei de la IPJ Cluj.

Documentele au fost fotografiate de polițiști cu ajutorul telefoanelor de serviciu și a sistemelor audio-video portabile de tip body-camera, iar ulterior acestea au fost verificate.

Astfel, în 89 de situații, oamenii legii au identificat neconcordanțe între documentele completate și evidențele oficiale privind calitatea de angajat sau existența unor contracte de muncă.

În cauză, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj se vor sesiza din oficiu pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și uz de fals, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal, notează purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More