Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Cluj: Pod provizoriu rupt din cauza precipitațiilor – FOTO

0 880

Precipitațiile abundente căzute în ultimele zile în zona de munte a județului Cluj au provocat ruperea unui pod care fusese construit provizoriu.

Podul care traversează Crișul Repede făcea legătura între localitățile clujene Valea Drăganului și Poieni, fiind o construcție provizorie, după ce vechiul pod de pe drumul județean 764B s-a surpat la începutul lunii mai.

În 4 mai, muncitorii care lucrau la consolidarea vechiului pod au săpat prea mult la baza pilonilor de susținere, astfel că podul s-a surpat. Lucrările la podul respectiv făceau parte din proiectul de modernizare a Drumului Apusenilor, derulat de Consiliul Județean Cluj, și erau derulate de Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj.

La acel moment, autoritățile județene au luat imediat măsura construirii unui nou pod, provizoriu, de legătură între Valea Drăganului și Poieni, până la finalizarea consolidării vechiului pod.

Însă, în 11 iunie, la aproape o lună după ce au început lucrările, podul provizoriu a fost luat de ape, din cauza viiturilor puternice provocate de ploile abundente din ultimele zile.

Circulația rutieră între Valea Drăganului și Poieni este astfel din nou blocată complet. Autoritățile recomandă ca rute alternative fostul drum forestier Drăgan-Poieni sau drumul comunal 131 Traniș-Bologa pentru autovehicule cu masa până în 7,t tone, sau Baraj Drăgan – Remeți – Munteni – Bulz pentru mașinile de mare tonaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More