Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

CLUJ. Posturi didactice scoase la concurs

0 39

Ministerul Educaţiei a deblocat aproximativ 2.000 de posturi în universităţile din ţară. Dintre acestea, peste 300 sunt la nivelul Clujului.

Ministerul Educaţiei a hotărât organizarea de concursuri pentru ocuparea a aproximativ 2.000 de posturi didactice în universităţile private şi de stat din ţară. La nivelul Clujului au fost deblocate 312 posturi în universităţile de stat şi 27 de posturi în instituţiile de învăţământ superior private.

Cele mai multe posturi, 130, au fost scoase la concurs, în Cluj, la Universitatea „Babeş-Bolyai”(UBB) Cluj. Astfel, universitatea organizează concurs pentru ocuparea a 13 posturi de asistent universitar, 44 de posturi de lector universitar, 50 de posturi de conferenţiar, 18 posturi de profesori universitari, două posturi de şefi de lucrări şi trei posturi de cercetători ştiinţifici, noteaza Ziua de Cluj.

La Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) au fost deblocate 60 de posturi dintre care opt de asistenţi, opt de lectori, 15 de conferenţiari, unul de profesor universitar şi 28 de posturi pentru şefi de lucrări. În luna iunie, UTCN a anunţat că are 80 de locuri vacante pentru asistenţi, conferenţiari şi profesori în instituţie.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” (UMF) Cluj este instituţia de învăţământ superior unde s-au deblocat cele mai multe posturi de profesori universitari. Astfel, UMF Cluj scoate la concurs 23 de posturi profesori universitari, 22 de şefi de lucrări, opt de asistenţi şi 26 de conferenţiari universitari. De asemenea, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” (AMGD) au fost deblocate opt posturi de profesori universitari, un post de asistent, patru de lectori şi trei de conferenţiari.

La Universitatea de Arte şi Design (UAD) au fost deblocate patru posturi de asistenţi universitari, trei posturi de lectori, trei de conferenţiari şi patru de profesori universitari. De asemenea, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară vor fi deblocate două posturi de lectori universitari şi 11 posturi de şefi de lucrări.

Şi la universităţile private din Cluj-Napoca au scos la concurs 27 de posturi. Astfel, la Universitatea „Avram Iancu” s-au scos la concurs patru posturi de lector, două de conferenţiar şi un post de profesor universitar. Institutul Teologic Protestant a scos la concurs două posturi de lector universitar, iar Universitatea „Sapientia” scoate la concurs trei posturi de asistent universitar, două de lector, cinci posturi de conferenţiar universitar şi opt posturi de şefi de lucrări, mai noteaza aceeasi sursa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More