Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj. Produse farmaceutice confiscate de oamenii legii

0 42

medicamente

Peste 20.000 de produse farmaceutice susceptibile a fi contrafăcute au fost depistate și confiscate de poliţiştii de investigare a fraudelor clujeni. Produsele urmau a fi comercializate pe baza unor documente falsificate.

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj au surprins în flagrant delict, un bărbat, de 38 de ani, din Cluj-Napoca, care a ridicat din Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca un colet cu produse farmaceutice ce prezentau elemente de contrafacere.

Coletul conţinea medicamente şi suplimente alimentare susceptibile a fi contrafăcute, ce ar fi fost comandate on-line din China, urmând a fi comercializate în ţară.

Din cercetări a reieşit faptul că, produsele farmaceutice urmau a fi deţinute, depozitate, distribuite, transportate şi oferite spre vânzare în baza unor documente şi menţiuni false privind mărcile purtate.

Poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 5.400 de cutii, cu peste 24.000 de produse farmaceutice, în valoare de aproximativ 12.000 lei. Toate produsele urmează să fie distruse.

În cauză se efectuează cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale privind deţinerea şi comercializarea de produse contrafăcute, conform prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More