Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Cluj: Programare online în vederea eliberării certificatelor de cazier judiciar

0 218

Programarea în vederea obţinerii certificatului de cazier judiciar se va putea face online, începând de vineri, în judeţul Cluj, după ce autorităţile şi un dezvoltator au creat aplicaţia www.ecaziere.ro.

”Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj şi compania românească de servicii  software Fortech, au pus bazele primei aplicaţii pentru programarea online în vederea eliberării cazierului judiciar. Funcţionabilă începând de mâine, 22 ianuarie a.c., aplicaţia www.ecaziere.ro este un instrument digital care vine în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor, intenţia principală fiind eliminarea aglomeraţiei la ghişeele de lucru cu publicul şi reducerea timpilor de aşteptare la ghişeu”, a transmis, joi, IPJ Cluj.

Potrivit surei citate, utilizatorii pot folosi interfaţa din browser pentru a crea programări la data, ora şi locaţia dorită pentru ridicarea documentelorde care au nevoie. Fiecare programare este însoţită de un email de confirmare cu datele aferente, un număr de identificare al programării şi un link pentru anularea acesteia în caz de nevoie.

Programarea nu este transmisibilă şi este gratuită.

Prin intermediul aplicaţiei pot fi accesate informaţii cu privire la documentele necesare pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar, modelele formularelor tip care trebuie prezentate la ghişeu completate şi programul ghişeelor. Paşii pentru efectuarea unei programări sunt, de asemenea, indicaţi de aplicaţie şi sunt foarte simpli. Facem precizarea că adeverinţele de integritate comportamentală şi certificatele de cazier judiciar multilingv se eliberează doar la ghişeele din municipiul Cluj-Napoca str.Corneliu Coposu nr.167 (sediul cazierului judiciar)”, a mai transmis IPJ Cluj.

Instituţia precizează că vor mai exista în continuare ghişee dedicate exclusiv interacţiunii directe.

”În ceea ce priveşte respectarea normelor de protecţie a datelor cu caracter personal prin utilizarea acestui instrument digital, este de menţionat faptul că a fost acordată o atenţie deosebită reglementărilor legale în vigoare. Totodată, datele folosite pentru planificare sunt şterse automat după un anumit interval de timp. Fiecare punct de eliberare a cazierului judiciar de la nivel local va funcţiona în baza unui program orar ce urmează a fi comunicat ulterior, atât persoanelor care aleg să se programeze online, cât şi celor care preferă stilul clasic”, a mai precizat instituţia.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More