Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujean cercetat pentru evaziune fiscală de 1,8 milioane de lei

0 19

BANI

Un bărbat din Gilău este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală. Acesta, în baza operaţiunilor fictive înregistrate în contabilitate, a solicitat rambursarea a circa 1.800.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de administratorul unei firme, pentru evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că bărbatul, de 35 de ani, din Gilău, în perioada aprilie-iunie, ar fi stabilit cu rea-credinţă T.V.A.-ul. Acesta ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziţii de materiale de construcţii, pe care, ulterior, le-ar fi livrat fictiv către agenţi economici din spaţiul intracomunitar. În baza T.V.A.-ului astfel calculat, administratorul firmei ar fi solicitat rambursarea a circa 1.800.000 de lei, solicitarea fiind însă respinsă de organele fiscale.

Poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de „stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări de la bugetul consolidat al statului”, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.