Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Clujean cercetat pentru evaziune fiscală de 1,8 milioane de lei

0 29

BANI

Un bărbat din Gilău este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală. Acesta, în baza operaţiunilor fictive înregistrate în contabilitate, a solicitat rambursarea a circa 1.800.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de administratorul unei firme, pentru evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că bărbatul, de 35 de ani, din Gilău, în perioada aprilie-iunie, ar fi stabilit cu rea-credinţă T.V.A.-ul. Acesta ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziţii de materiale de construcţii, pe care, ulterior, le-ar fi livrat fictiv către agenţi economici din spaţiul intracomunitar. În baza T.V.A.-ului astfel calculat, administratorul firmei ar fi solicitat rambursarea a circa 1.800.000 de lei, solicitarea fiind însă respinsă de organele fiscale.

Poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de „stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări de la bugetul consolidat al statului”, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More